Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması

Gaziantep'te öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak, diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:48
Kaynak: İHA
Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması

Gaziantep 'de öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak, diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

Gaziantep 'de 22-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle diş tarama programı yapıldı. Gerçekleşen programda, özel mirza diş polikliniği diş hekimi Alpay Mirzaoğlu ekibi ile birlikle öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi verildi. Programda, öğrencilere sağlıklı bir yaşamın ağız ve diş sağlığıyla başladığı, bu nedenle ağız ve diş sağlığını bozan faktörlerin vücut sağlığını da etkilediği anlatıldı.

Mirza Diş Polikliniği hekimleri etkinlik hakkında şunları söyledi:'' Diş çürükleri ile dişeti hastalıklarının; kalp- damar hastalıkları, kronik solunum yolları hastalıkları, mide-bağırsak hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi ve şeker hastalığı risklerini arttırdıkları anlatılan programda, öğrencilere bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtilerinin ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerini düzenli aralıklarla yaptırmaları gerektiği söylendi.

Programda yaptığı konuşmasında Diş Hekimleri haftasını da kutlayan Mirzaoğlu  "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası vesilesiyle bugün bir araya geldik.  Ülke çapında tüm okullarımızda diş tarama çalışması yürütülüyor. Özellikle koruyucu hekimliğin bir göstergesi olarak, okullarımızda çocuklarımızın ağız ve diş sağlığını iyileştirmeye yönelik olarak diş macunu ve diş fırçası dağıtımı gerçekleştirdik. Öğrencilerimize dişlerin nasıl fırçalanacağı ile ilgili bilgiler verildi, öğrencilerimiz ağız ve diş taramasından geçirildi.. Bu haftanın ağız ve diş sağlığında bilinçlenmeye katkı sağlamasını diliyorum. Sağlık ağızdan başlıyor. Ağız ve diş sağlığı çok önemli, dişlerimiz ağrımadan doktora gitmemizde fayda var. Bu vesile ile diş hekimlerimizin de Diş Hekimleri Haftasını kutluyorum." diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.