Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

105 yıllık lezzet Bayrama hazırlanıyor

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan Güllüoğlu baklavalarını Ramazan Bayramı'na yetiştirebilmek için zorlu mesaiye başlayan Ömer Güllü, 105 yıllık geleneği sürdürmenin gururunu yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2017 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 20:30
Kaynak: İHA
105 yıllık lezzet Bayrama hazırlanıyor

105 yıldan bugüne aynı lezzet geleneğini sürdürdüklerini belirten, Güllü Ailesi'nin beşinci kuşak temsilcilerinden Ömer Güllü bu mesleği babadan oğula aktararak sürdürdüklerini belirtti.

‘‘BAYRAMIN VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ’’

Bayramlar baklava ikramlarının bir gelenek haline geldiğini belirten Ömer Güllü, ‘‘Bu hafta bayram hazırlıklarımız başladı. Şehir dışına giden vatandaşlar bayram da ikram olarak baklava götürüyorlar. Bu sadece Gaziantep’in değil Türkiye’nin bir lezzet alışkanlığı aslında. İyi bir baklava evde yapılmaz, baklavacıdan alınır. İyi bir baklavanın üstü cam gibi olur. Parlak ve cilalı gibi görünür. Tabi bunun yanında iyi bir baklava için kaliteli ürünler kullanılmalı ve iyi bir baklava ustası olması lazım. Yani iyi bir baklava için iki şart var. Birincisi kaliteli ürünler kullanılmalı ikincisi ise baklavayı yapan kişinin iyi bir usta olması lazım. Malzemesi iyi olsa dahi ustalığı kötü ise iyi bir baklava üretemez. Baklava dayanıklı bir ürün olmadığı için günlük yapılmalıdır. Fıstık ve baklava Gaziantep’le özleştiği için benim çocukluk dönemim de yapılan cevizli baklava türleri değil de Antep fıstıklı baklava tercih ediliyor. Biz iyi bir baklava üretmek için yöremizde yetişen boz fıstık kullanıyoruz. Kullandığımız yağ ise koyun ve keçi sütünden elde edilen hakiki yağlardır. Bu malzemelerden ancak iyi bir baklava olur’’ şeklinde konuştu.

‘‘105 YILLIK LEZZET’’

Ömer Güllü konuşmasının devamında ise Güllüoğlu’nu 14 kişinin ayrı temsil ettiğini belirterek, “Ben bu işi yapan 5. Kuşağım. Yaklaşık 45 yıldır bu mesleği yapıyorum. Şuanda 14 kişi birbirinden bağımsız olarak Güllüoğlu markasıyla İstanbul ve Antep’te baklavacılık yapıyor. Burası bir okul gibidir. Adını duyduğunuz pek çok ünlü baklava ustası burada yetişti’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.