Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

12 Gaziantepli halı firması Domotex'te devler liginde

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2017 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:40
Kaynak: İHA
12 Gaziantepli halı firması Domotex'te devler liginde

Ekonomi Bakanlığı desteği ile Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) bünyesinde yürütülen "Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik" URGE projesi kapsamında bu yıl ilk kez Domotex Hannover 2017 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarında stant açan 12 Gaziantepli halı firmalarını ziyaret eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan ve Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer firma temsilcileriyle fuarı değerlendirdi. Dünyanın bir çok ülkesinden gelen ziyaretçilerin akınına uğrayan GAİB'e ait UR-GE Projesi standında 2017 koleksiyonlarını sergileyen halı firmaları kendilerine sağlanan bu imkandan dolayı Ekonomi Bakanlığı ve GAİB'e teşekkür etti.

Dünya halı piyasalarındaki pazar payını arttırmaya çalışan halı firmalarına Gaziantep'ten 12 yeni halı firması daha katıldı. "Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik" URGE projesi kapsamında Efor Halı, Soyluser Halı, Yüksel Halı, Erkaplan Halı, Emek Halı, Kayra Halı,Deha Halı, Arda Halı, Evşer Halı, Tat Halı, Öztürkler Halı ve Roza Halı GAİB tarafından organize edilen URGE stantında ilk kez uluslar arası bir halı fuarında stant açarak halının devler liği olarak bilinen Domotex'te yerlerini aldılar. Geçen yıl 56 halı firmasının stant açtığı Domotex Hannover Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'da bu yıl 81 firma stant açarak yeni bir rekora da imza attı.. GAİB'in bölge ihracatını arttırma çabaları yanında uluslar arası fuarlarda yeni firmalarında yer alması yönündeki çabalarının bu yıl sonuç verdiğini ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan fuara katılan yeni firmaların stantlarını ziyaret ederek bilgiler aldı. Halıcıları yüksek moralli bulduğunu ifade eden GAHİB Başkanı Kaplan "Ekonomi Bakanlığı desteği ile Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) bünyesinde yürütülen "Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik" URGE projesi kapsamında bugüne kadar dünyanın önemli fuar organizasyonlarına çıkarma yapan Gaziantepli halıcılar Domotex Hannover 2017 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'da kendilerine ayrılan alanda firmalarının stantlarını açarak ürünlerini sergileme şansı buldu. Proje kapsamındaki 22 firmanın 12'si stant açarken toplam 38 firma temsilcisi de fuara katılarak gerekli temasları sağladı. Proje kapsamında 2016 yılında da bir çok faaliyete katılan firmalarımız için Domotex Hannover farklı bir önem taşıyor. Fuarın ilk gününden itibaren GAİB stantında yer alan firmalarımızın kendi stantlarına ilgi memnuniyet verici. 2017 yılı için koyduğumuz 1 milyar 500 bin dolarlık hedefi yakalaya bilmek için bütün sektör yıl boyunca tanıtım ve pazarlama çaışmalarını sürdürecektir" dedi.

HALICILARDAN GAHİB BAŞKANI KAPLANA TEŞEKKÜR

Bu yıl ilk kez Domotex Hannover'de stant açan firma temsilcileri de yaptıkları değerlendirmede "GAİB firmalarımızın uluslar arası halı pazarlarında daha etkin rol alabilmesi için büyük çalışmalara ve bu çalışmaların sonucunda başarılara imza atıyor. Ekonomi Bakanlığımıza ve GAHİB Başkanımız Sayın Salahattin Kaplan ve yönetim kuruluna sağlanan desteklerden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Fuarın ilk gününden itibaren farklı ülkelerden gelen alım heyetleriyle görüşmeler yapmaya başladık. Fuar süresince bu görüşmelerin süreceğine inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte de uluslararası fuarlara stant açarak katılmak istiyoruz" dediler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.