Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

134 KURSİYER DAHA İŞ HAYATINA ATILACAK

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2017 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 05:31
Kaynak: İHA
134 KURSİYER DAHA İŞ HAYATINA ATILACAK

Şahinbey Belediyesi'nin düzenlediği proje kapsamında, Meslek Edindirme Kursları'nda eğitimlerini tamamlayıp mezun olan 134 kursiyer sertifikalarını aldı.

Eğitime büyük önem veren, 86 Gençlik Merkezi'nde ve Sosyal Tesisi'nde, 7'den 70'e herkese eğitim imkânı sunan Şahinbey Belediyesi'nin düzenlediği Meslek Edindirme Kursları içerisinde bulunan Bilgisayar Destekli Muhasebe, Hasta Kabul ve Kuaförlük eğitimi alıp mezun olan 134 kursiyere sertifikaları verildi. Şahinbey Belediyesi nikâh salonunda düzenlenen törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Salih Erdemci, İŞKUR Müdürü Sıraç Ekin, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

BİNLERCE KİŞİ EĞİTİM ALMIŞ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, vatandaşların eğitilerek iş hayatına yönlendirilmesinin çok önemli bir proje olduğunu belirterek "Öncelikle sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimize hayırlı olsun diyorum. Meslek sahibi olmak ve meslek edinmek çok güzel bir olay. Ben bu açıdan Şahinbey Belediyemizi, Halk eğitim ve İŞKUR Müdürlüğümüzü de kutluyorum. İŞKUR sadece Şahinbey'e 2.033 kurs desteği vermiş. Sadece Şahinbey'deki kursiyerlere 2 milyonun üzerinde bir destekte bulunulmuş. Şahinbey Belediyemiz ise toplamda 416.904 kursiyere meslek edindirmiş. Düşünün Gaziantep'in nüfusu 2 milyon buda şunu gösteriyor. Gaziantep'te yaşayan her 5 kişiden birisi Şahinbey Belediyemizden kurs almış. Sonra birileri çıkıp diyor ki 'Yav bu millet Recep Tayyip Erdoğan'ı neden bu kadar çok seviyor?' 'AK Parti neden bu kadar tutuluyor?' diye soruyor. AK Parti Milletin yanında olduğu için seviliyor. Bu nedenle sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin birçok alanda kurslar verdiğine dikkati çekerek, "Biz halkın hizmetinde olan bir belediyeyiz. Halkın ihtiyaçları ve talepleri her zaman bizim önceliğimiz olmuştur. Doğumdan ölüme kadar ihtiyaç olan her şeyde Şahinbey Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız. Bu anlamda bizi yalnız bırakmayanlarda var. Başta Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdoğan ve diğer milletvekillerimizin yanı sıra Bakanlarımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız her zaman bizlerin destekçisi olmuştur. Biz onların sayesinde buradayız. Şahinbey Belediyemizin sosyal tesislerinde düzenlenen kurslarda şu ana kadar 26.519 kişiye kurs vermişiz. Kurslarımız halen devam ediyor. Aynı zamanda 34.000 kursiyerimiz halen eğitim almaya devam ediyor. Bu dönem kurslarımızdan eğitim alan Kursiyerlerimiz için İŞKUR tarafından 229.703.16 TL ödeme yapıldı. 2009 yılından bu yana ise kursiyerlere İŞKUR tarafından ödenen para 3.587.946.98 TL dir. Kursiyerlerimiz meslek öğrenirken, ileride de iş sahibi olacaklar" dedi

BERABER ADIM ATIYORUZ

İŞKUR Müdürü Sıraç Ekin, titiz bir çalışma ile birlikte bu tür mesleki eğitim kurslarının düzenlendiğini belirterek, "Şahinbey Belediye Başkanımızla birlikte çok anlamlı mesleki eğitim kursları düzenliyoruz. Bu mesleki eğitim kurslarını düzenlerken, tabi ki Halk Eğitim Müdürlüğümüzün desteğini de alarak yapıyoruz. İlimizin şartlarına ve iş gücü verilerine bakarak, hangi meslek için eğitim kursu yapılacağına ilişkin değerlendirme yapıyoruz. Bugün sizlerin de eğitimini aldığınız mesleki eğitim kurslarının yapılması ve hayata geçirilmesi noktasında beraber adım attık. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BU PROJELERİN DEVAMI GELECEKTİR

Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Salih Erdemci, Şahinbey Belediyesi'nin kendilerine önemli imkânlar sunduğuna dikkati çekerek, "Halk eğitim Müdürlüğü olarak, yaptığımız bütün çalışmalarda bize her zaman destek olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine öncelikli olarak teşekkür etmek istiyorum. Sosyal tesislerde tüm imkânları bizlere sunarak, hatta zaman zaman eğitimcinin dahi ücretini ödeyerek bizlere destek oluyorlar. Bu konuda Allah kendilerinden razı olsun. Bu destekle bu tür projelerin devamının geleceğine inanıyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.