Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

144 bin 665 öğrenci ve vatandaş ecdadıyla Çanakkale’de buluşturuldu

Şahinbey Belediyesi ‘Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına’ projesi çerçevesinde 144 bin 665 öğrenci ve vatandaşı Çanakkale’de ecdadıyla buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2022 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:02
Kaynak: İHA
144 bin 665 öğrenci ve vatandaş ecdadıyla Çanakkale’de buluşturuldu

Şahinbey Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde başlattığı “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesiyle bugüne kadar 144 bin 665 gazi torununu şehit topraklarında ecdadla bir araya getirdi. Gazi torunları vatan için şehadete koşan kahraman şehitlere dualar okuyarak destansı mücadelenin ruhunu yerinde yaşama imkanı buldular.

“Bu vatanın kıymetini bilmeliyiz”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale’de kefensiz yatan şehitlerin olduğunu ve o şehitlere karşı herkesin vefa borcunun bulunduğunu belirterek, “Çanakkale bizim için çok önemli. Şahinbey Belediyesi olarak ‘Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ projesi gerçekleştirdik. Çanakkale ziyaretlerinde bu güne kadar 144 bin 665 vatandaşımızı ve öğrencimizi ecdatla buluşturduk. Türkiye’de uçakla gençleri Çanakkale’ye götüren başka bir proje yok. Çanakkale’de ecdadımız yedi düvele karşı çok büyük mücadele vermiş. İmanlı göğsünü siper etmiş. 15 yaşındaki gençler vatan elden gitmesin, ezanımız dinmesin diyerek canlarını seve seve feda etmişler. Bizde onlara teşekkür ziyareti olarak Çanakkale ziyaretlerini düzenledik. Düzenlemeye de devam edeceğiz. Gençlerimiz oraya giderek tarihi yerinde görüp ecdadımız teşekkür ziyareti yapıp dönüyorlar. Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı. Dünya’nın birçok yeri cadı kazan gibi kaynarken biz ülkemizde bayrağımızın gölgesinde, devletimizin gücüyle huzur ve mutluluk içerisinde yaşıyoruz. Vatanımızın milletimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Çanakkale’ye öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı bu nedenle götürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.