Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

151 kursiyer daha iş hayatına atılacak

Şahinbey Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında, Meslek Edindirme Kursları'nda eğitimlerini tamamlayıp mezun olan 151 kursiyer daha sertifikalarını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2018 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:18
Kaynak: İHA
151 kursiyer daha iş hayatına atılacak

Eğitime büyük önem veren, 101 Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesisi'nde, 7'den 70'e herkese eğitim imkânı sunan Şahinbey Belediyemizin düzenlediği Meslek Edindirme Kursları içerisinde bulunan Bilgisayar İşletme, İngilizce A1 ve Hızlı Klavye Kullanımı eğitimi alıp, mezun olan 151 kursiyere sertifikaları verildi. Şahinbey Belediyesi nikâh salonunda düzenlenen törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, protokol üyeleri ve kursiyerler katıldı.

MÜKEMMEL BİR EKİP ÇALIŞMASI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, iş hayatına atılma yolunda sertifikaların önem kazandığını belirterek; "Öncelikle Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nu tebrik ediyorum. Gaziantep'te kaldığım süre içerisinde tüm zamanımı Şahinbey Belediyesine ayırsam yine yetmeyecektir. Yapılan açılış ve çalışmalara yetişemiyoruz. Mükemmel bir ekip çalışması ile vatandaşın neye ihtiyacı varsa o konuda çalışılıyor. Uzun yıllardır siyasetin içerisindeyim. Bu süreç içerisinde ne belediyeler ve ne belediye başkanları gördük. Asli görevleri olan yol ve kaldırım yapımından da vazgeçtik, halkın içinde dahi göremezdik. Bir çiftin nikâhını bir belediye başkanının kıyması çok önemli bir hadiseydi. Ama şimdi ise gençler gelip rica ettiklerinde belediye başkanlarımızın zamanı müsaitse onları kırmayıp nikâhlarını kıyıyorlar. İş ararken ben ne olsa yaparım devri geçti. Hatta bilgisayar bilmenizde artık yeterli değil. Çünkü hangi kuruma giderseniz gidin size ilk olarak sertifikanızın olup olmadığını soracaklar. Aksi takdirde iş bulmanız nerdeyse mümkün değil. Bu nedenle meslek kurslarını çok önemsiyoruz" dedi.

BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI DEĞİŞTİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşların her alanda yanlarında olmaya çalıştıklarını belirterek, "Eski belediyecilik anlayışı AK Parti hükümeti döneminde değişti. Cumhurbaşkanımızın da belediyecilikten geliyor olması hepimizin ufkunu açtı. Belediyecilik sadece yol ve kaldırım yapmak değil. Vatandaşın yaşamının her noktasında, ihtiyaç duyduğu anda yanında olabilmek. Bu nedenle göreve geldiğimiz günden bu yana sürekli vatandaşlarımızın yanında olduk. Meslek Edindirme Kurslarımızdan mezun olan 151 kardeşimize sertifikalarını verdik. Aldığınız bu kurslarla iş hayatınıza atılmakta zorlanmayacağınızı tahmin ediyorum. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 151 kursiyere AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu sertifikalarını verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.