Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

194 Okul yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 17:51
Kaynak: İHA
194 Okul yapılacak

Gaziantep’te 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı Mehmet Akif İnan Ortaokulunda düzenlenen törenle başladı. İlk ders zilinin çalması ile birlikte Gaziantep’te 627 bin öğrenci ders başı yaptı. Öğrencilerden yaklaşık 60 binini Suriyeli çocuklar oluşturuyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, törende okul yatırımları ile ilgili bilgi verdi. Mete, 71 okulun inşaatının devam ettiğini, 66 okulun yapımının ihale aşamasında, 57 okulun da proje aşamasında olduğunu açıkladı. Mete, “Yatırımlar tamamlanınca 194 okul ve 4 bin 223 derslik eğitime kazandırılmış olacak” dedi. 

VALİ ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI 

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya protokol üyeleri ile birlikte Mehmet Akif İnan Ortaokulunu ziyaret etti. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve protokol üyeleri öğrenciler tarafından çiçekler ile karşılandı. Mehmet Akif İnan Ortaokulunda düzenlenen törende ilk olarak konuşan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete “Yoğun bir katılımla müfredat değişikliği hazırlandı” dedi.

“EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ OLDU”

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete en önemli gündem maddesinin müfredat değişikliği olduğunu ifade ederek, “2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk ders zili bugün çalındı. 2017-2018 eğitim öğretim yılının Milli Eğitim Bakanlığı olarak en önemli gündem maddesi müfredat değişikliği oldu. Müfredat değişikliği büyük bir çalışma ile tüm katılımcıların bütün sektörün görüşleriyle STK’ların, akademisyenlerin ve öğrencilerin görüşleri ile yoğun bir katılımla bir müfredat değişikliği hazırlandı. Bu müfredat değişikliğinin ana ekseni değerler ve değerler eğitimi oluşturmaktadır. Bu müfredat ile özellikle adalet, saygı, sevgi, merhamet, dürüstlük ve vatanseverlik isimli değerlerim tüm öğrencilerimize kazandırılması hedeflenmektedir. Dünün ve bugünün gençlerini dünün metotlarıyla yarınlara hazırlama imkanımız olmadığını söyledik. Dolayısıyla bu yeni yöntem ve metotlarla inşallah hep birlikte arzu ettiğimiz öğrencileri yetiştireceğiz. Mevlana'nın dediği gibi biz sadece insan yetiştirmiyoruz, insan yetiştirecek insan yetiştiriyoruz. Hedefimiz ve gayemiz bu yönde olacaktır” dedi.

“60 BİN SURİYELİ ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR”

Mete, Gaziantep’te misafir olarak 60 bin Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü de belirterek, “Bu yıl eğitim öğretime 16 bin 220 derslik ve 511 bin 463 öğrenci ile yeni döneme başlıyoruz. Ama eğitim öğretim yılının ilk ayı itibariyle bu rakamların 520 bini bulacağını söyleyebiliriz. Yine Gaziantep’te misafir olarak eğitim gören 60 bin Suriyeli öğrenci eğitim görüyor. 57 bin açık öğretim öğrencisi ile birlikte Gaziantep’te toplam 627 bin öğrenciye hizmet vereceğiz bu dönem. Ayrıca Gaziantep’te bugün itibariyle toplam 26 bin 439 öğretmene de hizmet vermeye çalışacağız. Gelir hizmetleri sınıfındaki bin 429 personelimiz ile birlikte toplamda 27 bin 868 kişilik bir cami olarak evlatlarımıza ve yarınlarımıza hizmet etmeye gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

“6 BİN 500 ÜCRETSİZ DERS KİTABI DAĞITILDI”

Mete konuşmasının devamında yeni eğitim yılında 6 bin 500 ücretsiz ders kitabının dağıtıldığını söyleyerek, “2017-2018 eğitim öğretim yılı için bütün öğrencilerimize toplamda 6 bin 500 ücretsiz ders kitabı dağıttık. Ayrıca Gaziantep'te çok yoğun olarak devam eden okul inşaatlarımız var. Gaziantep'te 71 okulun inşaatı devam etmektedir. Bu 71 okul bin 167 derslik demektir. İhale aşamasında olan ve ihale edilen ile ihale ilanına çıkarılan 66 okulumuz daha var. Bu okulların da toplam derslik sayısı bin 604 dersliktir. Öte yandan 57 okulun proje aşaması tamamlanmak üzere. Proje aşamasında olan bu okullar bin 452 dersliğe karşılık geliyor. Tüm bunlar tamamlandığı zaman 194 okul eğitim ve öğretime kazandırılmış olacak. Yani 4 bin 223 derslik eğitim ve öğretime kazandırılmış olacak. Bu rakam mevcut derslerimizin dörtte biri kadardır” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM MESELESİ EN ÖNEMLİ MESELEMİZDİR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin eğitimin en önemli mesele olduğunu vurgulayarak, “Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 16 yıl önce yola çıkarken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dediğimizde önce insan dedik. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır dedik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin dedik. Ve ilk yola çıkarken eğitim ve sağlığı, emniyet ve adaleti dünyanın en büyük çatısı olarak gördük. Eğitim meselesi en önemli meselemizdir. Bütün Türkiye'de eğitim için bir seferberlik başlatıldı ayrılan bütçeler ile birlikte. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başladığımızda şehrin en büyük gücünün genç nüfus olduğunu ve mutlaka çok iyi eğitim alması gerektiğini söyledik. Ve göreve başladığımızda ilk 6 ayımız da yaklaşık iki buçuk milyon TL yani eski parayla 2 iki buçuk trilyon büyük okul yatırımlarını ayırdık. Milli Eğitim bizden ne isterse hiç tartışmadan hiç konuşmadan bizim gücümüz neyse vererek bu işi yapıyoruz. Çünkü sürdürülebilirlik çok önemli. Şehrin ekonomisi, sanayisi, kültür ve sanat hayatı için bu meseleyi baştan sağlam tutmamız gerekiyor. Büyükşehir Belediye olarak sosyal ve kültürel projelere çok önem veriyoruz. Kitap kafeler açtık. Şu an Şahinbey bölgesinde 5 tane kitap evi açtık. Bu sayı artırarak devam edecek. Ayrıca Kız çocuklarının okullaşması çok çok önemli. Özellikle ‘kızları gelin etmeyin okula gönderin’ projesi şu an Birleşmiş Milletlerin uluslararası projesi haline dönüştü” ifadelerine yer verdi.

“DERSİMİZE İYİ ÇALIŞTIK”

Gaziantep Valisi Yerlikaya yeni eğitim-öğretim dönemine okul ve okul çevresi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, “ 2017-2018 eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Büyük bir tatil sonrasında aziz milletin 18 milyon evladı bugün sıralarına kavuşuyor. 18 milyon dile kolay ama yine dile kolay olan ve şükredilmesi gereken bir rakam daha söyleyelim daha bugünden 511 bin öğrencimiz okula başladı. Bizim Gazişehrimiz rakamlarda ilk beşe girmediğimiz zaman huzursuz oluyoruz. Gözbebeğimiz olan okula başlayan öğrencilerimizin sayısı bizim övüncümüzdür. Şuan bin 165 okulumuz var. Bunların 102 tanesi özel okul. Bu sene İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’ın iki bakanlıkları el ele vererek bu eğitim-öğretim dönemine başta okul ve okul çevresi ile ilgili dersimize daha iyi çalışarak huzurlarınıza geldik. Çok toplantılar yaptık. Bin 165 okul müdürlerimizle uzun bir toplantı yaptık. Önce yeni müfredatı anlattık. 1,5,9 sınıflarımız yeni müfredatlarına kavuşuyor. 20 binin üzerinde öğretmenimize de yeni müfredata göre eğitimlerini verdik. Bu arada 7 milyon kitabımızdan 6,5 milyon eğitim kitaplarımız geldi ve dağıtıldı. Geriye kalan 500 bin kitabımız da müfredatla olan değişim nedeniyle en geç bir hafta içerisinde yavrularımızın sıralarında olacaktır” diye konuşu.

Yapılan konuşmaların ardından sergilenen halk oyunları gösterisi izlendi. Gösterinin ardından protokol üyeleri tarafından temsili olarak ilk ders zili çalındı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.