Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2018’İN MODASI KUTNİA OLACAK

Gaziantep’te iş kadını Jülide Konukoğlu’nun uzun yıllardır üzerinde çalıştığı kutnuyu markaya dönüştürme fikri sonunda gerçek olurken, kutnu kumaşı KUTNİA markasıyla söz edilmeye başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2018 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 18:12
Kaynak: İHA
2018’İN MODASI KUTNİA OLACAK

Türkiye’de sadece Gaziantep’te dokunan kutnu kumaşı, titiz çalışmalar sonucu günümüze uyarlanarak KUTNİA markasıyla birlikte Türk moda dünyasının ilgisini çekti. Ünlü stilist ve moda tasarımcısı İvana Sert, film çekimi için geldiği Gaziantep’te, KUTNİA markasının oluşturulmasını sağlayan Jülide Konukoğlu ile görüştü, kutnu kumaşının birbirinden güzel kıyafet, ayakkabı ve ev tekstili ürünlerini inceledi.

MARKALAŞMA FİKRİ ÇOK İSABETLİ OLMUŞ

Kutnu kumaşını bugüne kadar görmemesinden dolayı şaşkınlık içerisinde olduğunu belirten İvana Sert, “Kutnu hak ettiği değeri görmemiş. Kutnuyu markalaşma sürecine taşıyan Jülide Hanım’ı kutluyorum. Bu çalışma çok önemli ve son derece isabetli olmuş. İddia ediyorum; 2018 yılının modası kutnu ve KUTNİA markası olacak” dedi.

İVANA’NIN GÖZLERİ KAMAŞTI

KUTNİA mağazasını gezerken adeta gözleri kamaşan İvana Sert “Ev tekstili ürünleri muhteşem. Kıyafetler bir başka güzel ama terliklere bayıldım. Gizli kalmış, unutulma tehlikesi le karşı karşıya bulunan bir ürünü, moda dünyasına kazandırdığı için Jülide Konukoğlu’nu kutluyorum. Bundan sonraki çalışmalarımda kutnu kumaşını ağırlıklı olarak kullanacağım” ifadelerine yer verdi.

KUTNİA’NIN BAŞARISI TÜRKİYE’NİN BAŞARISI OLACAK

Gaziantep’in geleneksel kumaşı kutnunun, KUTNİA markası ile gündeme gelme sürecinin mimarı olan AJK Tekstil Kurucu Ortağı Jülide Konukoğlu, kutnuyu Ar-Ge çalışmaları ile özüne sadık kalarak geliştirdiklerini, KUTNİA markası ile çantadan ayakkabıya, nevresim takımından pantolona kadar çok farklı ürün gruplarında kullanılabilir hale getirdiklerini söyledi.

İvana Sert’in övgü dolu değerlendirmelerine teşekkür eden Jülide Konukoğlu, “Kutnu kumaşıyla ilgili 4 yıl önce başlattığımız serüvenimiz oldu. Son 1.5 yıldan beri de kutnu kumaşından bir marka oluşturmak için çaba gösteriyorduk” diye konuştu.

KUTNİA BİR KUMAŞ OLMAKTAN DAHA FAZLASINI İFADE EDİYOR

Profesyonel bir ekipten destek aldıklarını ve kutnu kumaşının DNA’sından gelen eklektik (seçmeci) bir yaşam tarzı sunan KUTNİA ile ev tekstilinden giyime çok geniş bir yelpazede, Günseli Türkay’ın kreatif direktörlüğünde özel olarak tasarlanmış ürünler sunduklarına vurgu yapan Jülide Konukoğlu, şöyle devam etti:

“İlk mağazamızı Gaziantep’te açtık. Takdir edersiniz ki Gaziantep kutnunun da yaşatıldığı bir kent ve bu mağaza ile kentimize vefamızı gösterdik. Buradan yola çıkarak, önce Türkiye’nin birçok kentinde, ardından Avrupa’nın önemli şehirlerine zincir mağazalar açmayı planlıyoruz. KUTNİA markası başarılı olacak, çünkü KUTNİA bir kumaş olmaktan çok daha fazlasını ifade ediyor. KUTNİA’nın başarısı, aynı zamanda Türkiye’nin bu alanda dünyadaki başarısı olacak.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.