Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 aylık husumet barış yemeği ile sona erdi

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 3 ay önce 1 kişinin hayatını kaybettiği kavga sonrasında iki aile arasında başlayan husumet barış yemeği ile sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 15:51
Kaynak: İHA
3 aylık husumet barış yemeği ile sona erdi

Nizip ilçesine bağlı Belkis Mahallesi'nde Sırtlan ve Kaplan aileleri arasında 3 ay önce çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği kavga sonrasında iki aile arasında husumet başladı. Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Fırat Mahallesi Muhtarı Mahmut Güler ile bazı kanaat önderleri, yaptıkları görüşmelerle ailelerin arasındaki husumetin son bulmasını sağladı. Barış dolayısıyla bir düğün salonunda yemek düzenlendi. Yemeğe Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı. Şahin, “Nizip insanı bugün göstermiş olduğu davranışla bir kez daha örnek hale gelmiştir. Bugün barışlarıyla bizleri mutlu eden her iki aileye ve bu ailelerin bir araya gelmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum“ dedi.

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ise “Zaman bir ve beraber olma zamanıdır. Bu aileler kararlarını barıştan yana vererek meydana gelecek olan sıkıntıları ortadan kaldırdılar. Bu nedenle her iki ailemize de teşekkür ediyor barışın sürekli olmasını temenni ediyorum“ şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Kemal Şahin de "Bugün husumetli olan iki ailenin barışına ortak olduk" diyerek, “Bu bizleri çok mutlu etti. Ben buradan bu barışın olmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum“ diye konuştu.

Program İlçe Müftüsü Osman Şekerci tarafından okunan duanın ardından verilen barış yemeği ile son buldu. Düzenlenen barış yemeğine Büyükşehir Belediye Başkan vekili Latif Karadağ, Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Çot, AK Parti Nizip İlçe Başkanı Fatih Uzunaslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.