Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 Ezidi çocuk Suriye'de bulunarak Gaziantep'e getirildi

Irak'ta 3 yıl önce terör örgütü DEAŞ tarafından kaçırılan 3 Ezidi çocuk, Suriye'de bir aile tarafından bulunarak Gaziantep’teki Irak Başkonsolosluğuna teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 12:56
Kaynak: İHA
3 Ezidi çocuk Suriye'de bulunarak Gaziantep'e getirildi

Terör örgütü DEAŞ tarafından 2014 yılında Irak'ta Ezidilerin yaşadığı Şengal bölgesinden kaçırılan Suheyla (7), İnaz (5) ve Mejdel (6) isimli çocuklar, Suriyeli bir aile tarafından kurtarılarak Gaziantep’e getirildi. Burada Irak Başkonsolosluğuna teslim edilen Ezidi çocuklar, ailelerine teslim edilmek üzere Bağdat’a gönderildi.

Çocukların şokta olduğunu ve konuşamadığını söyleyen Irak Başkonsolosu Muayad Ömer Koperly, “Çocuklar 3 yıl önce Şengal’den kaçırıldı. Suriyeli bir aile tarafından bulunan çocuklar, bize gönderildi. Biz de onların ailelerine ulaştık. Birazdan uçakla çocukları Bağdat’a ailelerine teslim edilmek üzere göndereceğiz. Çocukların bulunması için bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Çocukları ailelerine teslim etmek için gelen HDP önceki dönem milletvekili Ezidi Ali Atalan ise "Biz umut ediyoruz ki bu çocukların başına gelen bir daha bütün insanlığın gücü ve mücadelesi ile özellikle Ortadoğu'da böyle bir trajedi bir daha yaşanmaz. Ve bu çocukların kurtarılması için destek veren yardım eden herkes için teşekkür ediyoruz ve inşallah bu destekler devam eder. Diğer çocukları da kurtarmak için Çünkü insanlık tarihinde hiçbir zaman bu zulüm başka hiçbir milletin başına gelmemiştir Ezidilerden başka. 3 yaşında, 5 yaşında, 7 yaşında çocukların kaçırıldığı esir alındığı hiçbir yerde görülmemiştir. Bu çocukların yaşadıkları şoktan dolayı kendi dillerini unutmuşlar hatta başka hiçbir dilde konuşmayı da bilmiyorlar, psikolojileri alt üst durumda. Bu konuda yardım eden herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Çocuklar ailelerine teslim edilmek üzere uçakla Bağdat’a gönderildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.