Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

300 çiftin mutluluğu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in kıydığı toplu nikah töreninde 300 çift dünya evine girdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:05
Kaynak: İHA
300 çiftin mutluluğu

Şahin, Büyükşehir Belediyesi tarafından Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen toplu nikah töreninde, ailenin önemli olduğunu söyledi.

Kendisinin Aile ve Sosyal Politikalar kurucu bakanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatan ve bu yüzden ailenin çok önemli olduğunu görme fırsatı yakaladığını ifade eden Şahin, "Ben de 25 yıllık evli bir kardeşinizim. İki tane evladım var. Evlilik çok büyük bir kaderdir. Aile bizlerin açısından çok çok önemli. Önce kişi açısından çok önemli. Sevgili Peygamber efendimizin çok büyük sünnetlerinden birisidir. Evlilik, gençleri birçok kötü alışkanlıklardan geri tutuyor. Koruyucu ve kollayıcı görevinde bulunuyor. Evlilik, toplumun temel taşını oluşturuyor" dedi.

Hayatta en önemli planlamanın mutlu bir evlilik olduğunun altını çizen Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu yüzden bu planlamanın ilk aşamasındasınız. Hayatınızın önemli bir dönüm noktasındasınız. Bu dönüm noktasında inşallah çok mutlu olursunuz. Birey olarak sizin mutluluğunuz çok önemli ama bizim toplumuzun barış ve huzuru, ailelerin huzur ve barışıyla birebir orantılıdır. Toplumsal hedeflere bakıyoruz, hedef 2023 vizyonu diyoruz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi diyoruz. Bu hedeflere ulaşabilmemiz için en önemli çimento, mutlu ve huzurlu ailelerdir. Bu toplum ve geleceğimiz için salih evlat yetiştirmeniz gerekiyor. Vatanını milletini seven evlat yetiştirmeniz gerekiyor. 15 Temmuz akşamı bunu gördük. Gençlerimizin nasıl da demokrasisine sahip çıktığını gördük. Darbeye karşı nasıl bir duruş sergilediklerini gördük. O yüzden yetişmiş insan çok önemlidir. Vatanını, milletini, bayrağını ve ezanını bilen evlat çok önemli. Erdemli toplum çok önemlidir. Bu nasıl olacak, aile ile olacaktır. İşin merkezinde aile var."

"NİKAH EN ÇOK KADINI KORUYOR"

Aile değerlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Nikah en çok kadını koruyor. Her yönden koruyor. Hukuki olarak da koruyor. Bizim resmi nikah olmayan evliliklere müsaade etmemiz mümkün değildir. Bir kadın ve anne olarak, bir belediye başkanı olarak bununla ilgili bazı tedbirler almamız gerekiyor. Bugün burada daha önceden dini nikahları olan kardeşlerimizin de resmi nikahlarını kıyıyoruz. Bu da bu bakımdan çok önemli. Biz halkımız ile iç içeyiz. Onların sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Gücümüz nezdinde yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şahin, hazır olan nikah memurları ve davetlilerin önünde önce gelin sonra da damat adaylarına birbirlerini eş olarak kabul edip etmediklerini sordu. Gelin ve damatların hep bir ağızdan "Evet" yanıtını vermelerinin ardından nikah memurları resmi işlemleri gerçekleştirdi.

Nikah defterlerinin imzalanmasının ardından çiftler, yakınlarıyla birlikte sanatçı İhsan Güvenç'in verdiği konserde eğlendi. Büyükşehir Belediyesince çiftlere gelinlik ve damatlık ile beyaz eşya da hediye edildi.

Kendilerine bu imkanı veren başta herkese teşekkür eden çiftlere Fatma Şahin, çeyrek altın taktı.

Sunuculuğunu Uğur Arslan'ın yaptığı toplu nikah törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.