Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

450 bin genç kaçak yada bakaya

TBMM Genel Kurulunda Milli Savunma Bakanlığının torba yasası ile ilgili konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, bakaya kalan ve asker kaçağı durumuna düşen yüz binlerce gencin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2021 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:00
Kaynak: İHA
450 bin genç kaçak yada bakaya

Yılmazkaya 450 bin dolayında gencin bakaya ve kaçak durumuna düştüğünü dile getirerek gençlerle ilgili biran önce yasal düzenleme yapılmasını ve af çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Gara Bölgesinde şehit olan vatandaşların acısını ülke olarak yaşamaktayız diyen Yılmazkaya konuşmasına başlamadan önce şehitleri andı.

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR!

Yılmazkaya Genele Kurulda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Ülke olarak büyük bir yasta olduğumuz bugünlerde Irak Gara Bölgesi Operasyonunda, PKK Terör Örgütü tarafından 13’ü kaçırdıkları sivil ve asker vatandaşlarımız, 3’üde çatışmada olmak üzere 16 şehidimiz var.

Şehitlerimizin bu büyük acısını ülke olarak yaşıyoruz, milletimizin ve şehit ailelerimizin başı sağ olsun. Gaziantep’te de 13 şehidimizin 2’sini uğurladık. P. Er Müslüm Altıntaş ve Tnk. Er Adil Kabaklı.

Değerli arkadaşlar ateş düştüğü yeri yakar. Ancak sadece anne-babalar değil tüm milletimiz kan ağlamaktadır.

Tüm şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

MSB Komisyonun gençlerin ve askerin sorunlarına olan duyarsızlığını eleştiren Yılmazkaya, “Benimde üyesi olduğum Milli Savunma Bakanlığı Komisyonu, manevi yönünün fazlalığı ile 83 milyonu ilgilendiren en değerli varlığımız olan ordumuzun unsurları ve bu çalışma düzeninin belirlendiği en önemli komisyonlardan birisidir.

Bu nedenledir ki komisyona gelen kanun tekliflerinin çoğu oy birliğiyle çıkmaktadır.

Ancak bizlerin özellikle vurguladığı, yerinde yaptığımız tespitler ve yanlışların dikkate alınmaması “ben yaptım oldu, bitti” tavrı Komisyonun manevi değerini gölgelemektedir.

Muhalefet milletvekilleri olarak toplum tarafından ihtiyaç duyulan ve bizlere iletilen şikâyet ile yaptığımız tespitleri belirtmemize rağmen ve bunları her komisyonda dile getirmemize rağmen düzeltilmemektedir.

Ve çoğunlukta olan iktidar tarafından geçiştirilip sözde “genel kurula kadar düzeltilir” denilmekte, fakat bizlerin çalışmaları ve önerileri tarafınızca anlamsızlaştırılarak değersiz hale getirilmektedir. Bu durumu da Yüce Heyetinizin ve halkımızın taktirine bırakıyorum” dedi.

450 BİN BAKAYA KALAN VE ASKER KAÇAĞI OLAN GENCE AF!

“Yoklama kaçağı durumuna düşen gençlerin tecil hakkı, bedeli hakkı, üniversiteye kayıt yapma hakkı kalmadı” diyen Yılmazkaya, Şimdi anlatacağım konu başlıkları ben ve arkadaşlarım tarafından defalarca komisyonlarda ve genel kurulda söylenmesine ve üzerine vurgu yapılmasına rağmen hiç dikkate alınmadığı için, mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetleri devam etmektedir.  

En büyük mağduriyetin yaşandığı, Açık Öğretim yaş sınırının 29 dan 22’ye düşürülmesi ve eskiden 2 ay olan yoklama süresinin kaldırılması sonucu birçok gencimiz haberi olmadan yoklama kaçağı durumuna düştü. Yoklama kaçağı durumuna düşen gençlerin tecil hakkı, bedeli hakkı, üniversiteye kayıt yapma hakkı kalmadı.

Bu gençlerimiz maalesef şimdi asker kaçağı durumunda! Sayıları şimdilerde 450 binler dolayında olan asker kaçağı gençlerimizin kanunun 2. Maddesindeki değişikle sorunu çözülmeye çalışılmışsa da birçoğunun sıkıntısı davam edecektir. Birde 3800 kişiden fazla olan açık öğretim yaş mağdurlarının sıkıntısı çözümlenmemiştir.

Gelin bütün partiler destek olalım bu mağduriyeti ortadan kaldıralım… Gençlerimize af çıkaralım... Yoksa gençlerimiz sizlere haklarını helal etmeyecekler!” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.