Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

700 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI ATANMAYI BEKLİYOR!

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, TBMM Genel Kurlunda atama bekleyen sağlık çalışanlarını gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2021 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:35
Kaynak: İHA
700 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI ATANMAYI BEKLİYOR!

 “Yeni Covid varyantlarına karşı daha güçlü bir sağlık sistemi için yaklaşık 40 branşta 700 bine yakın sağlık çalışanı atanmayı bekliyor” diyen Yılmazkaya, “Cerrahi anestezi teknikerleri, servis yoğun bakım hemşireleri, odyoloji, acil tıp teknisyeni, optisyen, ağız ve diş sağlığı teknikerleri ve doktor kadrolarındaki boşluklara gerekli atamalar mutlaka yapılmalıdır” dedi.

ÖZLÜK HAKLARI BİR AN ÖNCE İYİLEŞTİRİLMELİDİR!

“Günlük politikalarla yürütülemeyecek kadar yaşamsal öneme sahip sağlık sektöründe yaşanan sorunların çözümü adına gerçekçi politikalar bir an önce hayata geçirilmelidir” diyen Yılmazkaya, Mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Öncelikli olarak sağlıkçılarımızın yoğun çalışma koşullarının düzenlenmesi adına eksik kadrolara gerekli atamalar yapılmalı, özlük hakları bir an önce iyileştirilmelidir. Üstelik pandemi vakalarının düşüş eğiliminde olduğu bu dönemde eksik atamalar hızla yapılıp kurum içi eğitimler tamamlanmalı, böylece sonbaharda olası yeni varyant hasta artışına hazırlık yapılmalıdır” dedi. 

YENİ COVİD VARYANTLARINA KARŞI DAHA GÜÇLÜ BİR SAĞLIK SİSTEMİ!


Yılmazkaya, “Buradan Sağlık Bakanına seslenmek istiyorum: Yeni Covid varyantlarına karşı daha güçlü bir sağlık sistemi için yaklaşık 40 branşta 700 bine yakın sağlık çalışanı atanmayı bekliyor. Bu atamalar yapılırsa yorgun ve bitkin olan sağlık sitemimize taze kan olacaktır. İş bekleyen sağlık meslek gruplarına çözüm üretilmesi için sağlıkta beklenen atamaların bir an önce yapılması şart. Cerrahi anestezi teknikerleri, servis yoğun bakım hemşireleri, odyoloji, acil tıp teknisyeni, optisyen, ağız ve diş sağlığı teknikerleri ve doktor kadrolarındaki boşluklara gerekli atamalar mutlaka yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.