Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"80 MİLYONLUK TÜRKİYE HER ZAMAN YANINIZDA"

Soylu Üs Bölgesi ziyaretinde askerlere hitap eden Bakan Kaya "80 milyonluk Türkiye her zaman dualarıyla sizlerin yanında olduğunuzu bilmenizi istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:16
Kaynak: İHA
"80 MİLYONLUK TÜRKİYE HER ZAMAN YANINIZDA"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gaziantep ziyareti kapsamında, Karkamış ilçesindeki Soylu Sınır Tabur Komutanlığı’nı ziyaret etti. Askerlerle öğle yemeğinde bir araya gelen Bakan Kaya burada yaptığı konuşmada, “Bu ülkede bu millet siz kahraman askerlerimiz sayesinde ayakta. Sultan Alparslan’dan başlayarak Osmangazilere, Fatihlere, Yavuzlara, Gazi Mustafa Kemal Atatürklere kadar uzanan büyük ve kutlu mücadelemizin zincirini son halkasını sizler oluşturuyorsunuz. Sınırlarımızda vatanımızı koruyan, şehirlerde, dağlarda terörle amansız bir şekilde mücadele eden her kahraman askerimiz, her kahraman polisimiz bizim bu vatan topraklarındaki ebedi varlığımızın yegane teminatıdır. Biz bu ülkenin 80 milyon vatandaşımızın her biri erkeğiyle, kadınıyla, genci ve yaşlısıyla bu vatana hizmet etmeyi şeref olarak gördüğümüz için bu topraklar bizlere bin yıldır vatan kılınmıştır. İnşallah sizler sayesinde şehit ve gazilerimizin bıraktığı kutlu mirasa sahip çıkmaya birlikte devam edeceğiz. Bu onurlu mücadelemizi annelerimiz, babalarımız, 80 milyonluk Türkiye her zaman dualarıyla sizlerin yanında olduğunuzu bilmenizi istiyoruz. Bu millet düşmana göz açtırmayan siz kahraman Mehmetçiklerimize her zaman minnettar. Burada görev yapan her bir Mehmetçiğimiz sınırlarımızı koruyan Hudut Kahramanlarımızsınız. Sizlerin vatan nöbetinde göstermiş olduğunuz üstün cesaret ve ortaya koyduğunuz kahramanlık kahramanca mücadele takdire şayan adeta dosta güven düşmana korku salıyorsunuz. Terörle mücadelede sağladığınız üstün başarılarla her türlü takdiri hak ediyorsunuz. Vermiş olduğunuz bu mücadele topraklarımızda tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edecek. Sizlerin şehit ve gazilerimizden devir aldığınız bu kutsal emaneti layıkı ile yerine getireceğinizden eminiz. Buna inancımız tam” dedi.

KÜÇÜK ŞEYMA’DAN BAKAN KAYA’YA BAYRAK ŞİİRİ

Soylu Üs Bölgesi ziyaretinden sonra Suriyeli mültecilerin konakladığı ‘Nizip Mülteci Barınma Merkezi'ne giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya burada çocuklarla sohbet ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

Ziyaret sırasında Şeyma isimli küçük bir kız çocuğu, Bakan Kaya’ya ’Bakanım Gaziantep’e hoş geldiniz’ diyerek Bayrak şiirini okudu. Şiir sonrasında Bakan Fatma Betül Sayan Kaya küçük Şeyma’ya büyüyünce ne olacağını sorması üzerine ‘Doktor’ cevabını verdi. Bakan’da kendisinin de doktor olduğunu söyledi.

“HEM KAPILARIMIZI HEM GÖNÜLLERİMİZİ AÇTIK”

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Kaya, Türkiye’nin, Suriye'de 6 yıldır yaşanan insanlık dramına karşı sessiz kalmadığını belirterek, “Hem kapılarımızı açtık, hem vatandaşlarımız gönüllerini açtı ve Suriye'den ülkemize sığınan 3.2 milyon kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

Türkiye’nin dünyadaki bütün mazlumlara elini uzattığını belirten Bakan Kaya, “Türkiye nerede zulüm gören bir mazlum varsa oraya yardım elini uzatıyor. Geçtiğimiz haftalarda Bangladeş'teydik. Arakan'da büyük bir insanlık dramı yaşanırken, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Bangladeş kapılarını açtı. Orada, Arakanlılar'ın misafir edildiği kamplarda, insan onuruna yakışır şartlar yok. Türkiye olarak oraya da yardım elimizi uzattık. Orada da insan onuruna yakışır şekilde kampların yapılması için de Türkiye, girişimlerini sürdürüyor. Bangladeş hükümeti bir yer gösterdiğinde orada Arakanlılar için de uygun şartlarda kampların yapımı için destek vereceğimizi söyledik. Ama asıl olan tüm dünyada barışın ve huzurun temin edilmesidir. Arakan'da da yaşanılanların biran önce son bulması için diplomatik girişimlerimiz de sürüyor. Birleşmiş Milletler de Sayın Cumhurbaşkanımız, genel kurulun önünde bunu dile getirdi ve aynı zamanda Birleşmiş Milletler de devlet başkanlarının katılımıyla Türkiye'nin girişimleriyle Arakan konulu bir toplantı da yapıldı. İnşallah oradaki zulüm de biran önce son bulur. Çocuklar, kadınlar, insanlar artık katledilmez. Bizim tüm çabalarımız kadınlarımız, çocuklarımız, barış içinde, huzur içinde yaşadığı bir dünya için ülkemizde ve dünyada barışın tesisi için çaba gösteriyoruz. Türkiye, insani yardımlarda kişi başı gelirine oranla dünyada birinci sırada. Hem milletimiz, hem devletimiz gerçekten tüm mazlumlara el uzatan bir anlayışla yaklaşıyor” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLAR UYURKEN SESSİZ KALINIR ÖLÜRKEN DEĞİL”

Avrupa'nın zulüm gören milletlere sırt çevirdiğine dikkat çeken Bakan Kaya, “Türkiye, Suriye'de 6 yıldır yaşanan insanlık dramına karşı sessiz kalmadı, kalamazdı. Hem kapılarımızı açtık, hem vatandaşlarımız gönüllerini açtı ve Suriye'den ülkemize sığınan 3.2 milyon kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Tüm Suriyeli çocuklarımızın da okula gitmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çocukların yeri okullar. Kendi vatandaşlarımız için nasıl hizmet veriyorsak, Suriyeli çocuklarımız için de, hepsinin okula gitmesi için de tüm gayretimizi sarf ediyoruz. Savaştan en çok etkilenen kadınlar ve çocuklar. Suriye'den kaçıp başka ülkelere sığınan yaklaşık 12 milyonun üzerindeki mültecilerin yüzde 75'ini kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Çocuklar, uyurken sessiz kalınır, ölürken değil. Biz bu anlayışla hareket eden bir milletiz. Ve çocukların bombaların altında ölmesine izin veremezdik. Bunun için kapımızı, gönüllerimizi açtık. Ve bu çocukların en iyi şartlarda eğitim almaları için de büyük gayret sarf ediyoruz. Tüm duamız, tüm temennimiz ve aynı zamanda tüm çabamız Suriye'deki savaşın biran önce sona ermesi ve buradaki Suriyeli misafirlerimizin de ülkelerinde huzur ve barış içinde, kadınların, çocukların yaşayabilmesidir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin, Suriye'deki savaşın son bulması için diplomatik girişimlerini sürdürdüğünü belirten Bakan Kaya, “Astana toplantıları devam ediyor. İnşallah biran önce Suriye'de barış ve huzur ortamı hakim olur ve tüm çocuklar, kadınlar vatanlarında, ülkelerinde huzurlu bir şekilde yaşarlar. Ama orada huzur, barış ortamı ve güvenli bölge oluşana kadar da biz burada insan onuruna yakışır şekilde Suriyeli misafirlerimize hizmet vermeye devam edeceğiz. Avrupa tel örgüler kurarken Suriyeliler ülkelerine girmesinler diye, Aylan bebeklerin denizlerde ölmesine müsaade ederken, vatandaşlarımız ve ülkemiz Suriyelilere en güzel şekilde hizmet vermeye devam edecek. Avrupa'nın söz verdiği 3 + 3 Milyar Euro'da maalesef henüz gelmedi. Sadece 800 Milyon Euro geldi. Ve bu çocukların hepsinin eğitim almaya ihtiyacı var. Okula gitmeyen çocuk ne olur? Bunu Avrupa'nın da görmesi gerekiyor ve söz verdikleri yardımları da şu çocukların eğitim almaları için yapmaları gerekmektedir” diye konuştu.

HABER- BERNA TORUN

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.