Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

86 engelli çifte evlilik okulu sertifikası verildi

Şahinbey Belediyesi'nin Mutluluk Engel Tanımaz projesi kapsamında Evlilik Okulu'nda eğitime katılan 86 işitme engelli çift sertifikalarını Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun elinden aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2017 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 04:42
Kaynak: İHA
86 engelli çifte evlilik okulu sertifikası verildi

Şahinbey Belediyesi'nin, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile bilirlikte yürüttüğü programın konukları 86 işitme engelli çift oldu. Çiftler 4 seans şeklinde gördükleri eğitim sonunda sertifika almaya hak kazandılar.

Şahinbey Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, AK Parti Şahinbey Kadın Kolları Başkanı Şükran Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Hanifi Özdemir, başkan yardımcıları kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

İLETİŞİM İÇİN ENGEL YOK

İşitme ve konuşma engelli çiftlere sertifikalarını veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Daha önce iki işitme engelli çiftimizin nikahını kıyarken, birbirlerine nasıl evet diyeceklerini düşünmüştüm. Gelin hanım hazırlıklı gelmiş ve bir kalbin içine evet yazmıştı. Demek ki iletişim kurmak için engel yok. Sağlıklı oldukları halde birbiriyle anlaşamayıp boşanan birçok çift var. Konuşamadan çok iyi anlaşan engelli çiftler de var. Eşler arasındaki en büyük kavga nedeni iletişimden kaynaklanan problemler oluyor. Aslında sizler bir bakıma çok şanslısınız. Sizden temennim eşleriniz arasında bu problemi aşarak temelleri sağlam bir evlilik yürütmenizdir.

Burası bir imtihan dünyası. Rabbim kimine artılar kimine de eksiler vermiş. Sizdeki bu durumu kötü olarak algılamayın. Cenab-ı hak böyle takdir etmiş. Evlilik okulumuza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.