Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ANKA Hastanesi’nde diyabete dikkat çekildi

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde, Dünya Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde diyabete dikkat çekmek ve hakkında farkındalığı artırmak amacıyla stant açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2022 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:28
Kaynak: İHA
ANKA Hastanesi’nde diyabete dikkat çekildi

Standa hasta ve hasta yakınları büyük ilgi gösterdi. Sağlık çalışanları, standı ziyaret edenlerle tek tek ilgilendi. Standı ziyaret edenlerin boy, kilo ve kan şekeri ölçümü yapılarak, sağlık durumları hakkında ön bilgi verildi.
Vatandaşları diyabet konusunda uyaran ve onlara ücretsiz ölçüm yapan sağlık çalışanları, diyabetten korunma yöntemleri ile diyabet cerrahisi konusunda da bilgilendirme yaptı.
Diyabetin dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sağlık sorunu olduğunu dile getiren ANKA Hastanesi Başhekimi Dr.Fırat Dalgıçer, “Diyabete dikkat çekmek ve diyabet konusunda vatandaşı bilgilendirmek için bu etkinliği gerçekleştirdik. Birçok diyabet tipi olmakla birlikte diyabet vakalarının çok büyük bir kısmını Tip 1 ve Tip 2 diyabet yani insüline bağımlı olan ve insüline bağımlı olmayan vakalar oluşturmaktadır. Tip 2 diyabetin görülme sıklığı daha fazladır. Toplumda, Tip 2 diyabet riski olan kişilerin erken dönemde saptanması ve doğru bir şekilde yönlendirilmesi, diyabetin önlenmesi için önemlidir“dedi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.