Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antikacı 3 metrelik tüfek yaptı, hedefi Guinness’e girmek

Kahramanmaraş’ta bir antikacı pandemi sürecinde yaptığı 3 metre uzunluğundaki tüfeğiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyor. Antikacı dükkanında sergilenen tüfek EXPO 2023’te ateşlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2022 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:25
Kaynak: İHA
Antikacı 3 metrelik tüfek yaptı, hedefi Guinness’e girmek

Dulkadiroğlu ilçesi Demirciler Çarşısı’nda esnaflık yapan Cahit Altıgöz, sakin geçen pandemi sürecinde iş yerindeki tarihi tüfeklerle büyük bir tüfek hazırlamak istedi. Yaklaşık 6 ay boyunca yaptığı çalışma sonunda 3 metrelik tüfek yapan antikacı Altıgöz, hazırladığı tüfeği Guinness Rekorlar Kitabı’na girdirmeyi hedefliyor.
Tüfeğin tarihi ve teknik bilgileri hakkında da bilgiler veren Altıgöz, “Bu tüfeğin çeliği sadece Kahramanmaraş’ın Zeytun bölgesindeki madenlerden elde edilerek hazırlandı geçmişte. Tamamen el yapımı kundaklı ve el emeği bir üründür. Atalarımızın bundan yaklaşık 100 yıl önce kullandığı bir tüfektir. Dünyada nam olsun ve eşi olmasın diye hazırladık. Bu tüfeği sadece EXPO 2023 programı için hazırladık ve ilk ateşi de orada yapılacak. Tüfek çakmak taşı ile çalışır ve içerisine barut saçma bırakılır. Tamamen ağızdan dolma ve ilkel bir tüfektir. 3 metre uzunluğundadır” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.