Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buğdayda rekolte sevinci

Emresan Un Genel Müdürü Muzaffer Aytekin, Türkiye’de bu yıl buğday için yüzde 5’lik artışla yaklaşık 22 milyon ton rekolte beklendiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 04:31
Kaynak: İHA
Buğdayda rekolte sevinci

Rekolte yüksekliğinin sektör açısından olumlu yansımalarının olacağına vurgu yapan Aytekin, Türkiye’de gün geçtikçe hedeflerin büyüdüğünü, çıtanın yükseldiğini söyledi.
Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesinde aktif olarak üretim yapan Türkiye ve 17 ülkede geniş ürün yelpazesi ile ihracat yapan Emresan Un Genel Müdürü Muzaffer Aytekin, buğdayda geçen yılın aksine 2023 hasat döneminden çok umutlu olduklarını dile getirdi.
Ürün kalitesinin yağışlardan kaynaklı beklentiyi üstte tuttuğunu belirten Muzaffer Aytekin, “Bu yıl buğday ekim alanlarında yağış olarak iyi bir seviye gördü. Üretim sahalarının son yılların en yüksek yağış ortalamasını alındı. Mart, Nisan ve Mayıs aylarındaki yağışların ürünlerin verimi ve kalitesine olumlu yönde direkt katkı edecek” dedi.
Türkiye’nin 100.yılında buğday üretimin un tüketimine yeterli olacağını vurgu yapan Aytekin, yüksek rekolte sayesinde iç piyasanın tedarik konusunda noksanlık çekmeyeceğine dikkat çekti. Aytekin, 2023 hasat döneminin çiftçiye ve üreticiye hayırlı olmasını, bereket getirmesini temennide bulundu.
“Depreme rağmen çiftçiler büyük gayret gösterdi”
Üretim yaptığımız Gaziantep dahil olmak üzere 11 ilde önemli bir buğday üretiminin yapıldığını hatırlatan Aytekin, “Depreme rağmen kırsalda çiftçilerimizin üretimin aksamaması için önemli gayretleri bulunuyor. Bu taktire şayan bir durumdur. Türkiye geneli rekoltede yağışların yanı sıra çiftçilerimizin de çabası önemli etken olarak görülmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.