Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN Hastanesi’nde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” etkinliği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” sebebiyle, “El Hijyeni Herkesin İşidir” adlı etkinlik düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2022 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:44
Kaynak: İHA
GAÜN Hastanesi’nde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” etkinliği

GAÜN Hastanesi’nde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” sebebiyle, “El Hijyeni Herkesin İşidir” adlı etkinlik düzenlendi. Etkinlik ile ilgili bilgi veren GAÜN Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Özlem Mete, “Enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde, hastalıklardan korunmada ve antibiyotiklere direnç gelişmesinin önlenmesinde en önemli basamak el hijyenidir. El hijyeni tüm mikroorganizmaların yayılmasını önleyebilecek en kolay ve en etkili yöntemdir. Her yıl kutlanan 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü, sağlık kurumlarında el hijyeni konusunda farkındalığı artırarak, sağlık çalışanlarını ve hastaları enfeksiyonlardan korumayı sağlamaktadır. Özellikle pandemi döneminde enfeksiyonların önlenmesinde ve kontrolünde el hijyeninin önemi kabul edilmiş, ciddi anlamda el hijyeni uygulamalarına önem verilmiştir. COVID-19 ile mücadelede tecrübeleri ile özveri ve üstün gayret göstererek çalışan tüm sağlık çalışanlarının güvenli sağlık hizmeti verebilmesi için el hijyeninin önemini Enfeksiyon Kontrol Komitesi olarak bir kez daha vurguluyoruz” dedi.
Ayşe Özlem Mete sözlerinin devamında, “Bugün el hijyeni uygulamalarının etkinliğini değerlendirmek amacıyla sağlık çalışanlarının ellerini el dezenfektanı ile dezenfekte ettik. El hijyenini sağladıktan sonra her iki eli cihazın içine alarak el dezenfektanının ne kadar etkin kullanıldığına baktık. Bu etkinlikle amacımız el hijyeni konusunda farkındalık oluşturmaktı” şeklinde konuştu.
Etkinlikte Enfeksiyon Kontrol Komitesi hemşireleri tarafından stant açılarak hastane çalışanları el hijyeni konusunda bilgilendirdi. El hijyeninin yeterince yapılıp yapılmadığı konusunda ölçüm yapan cihazın olduğu stantta, çalışanlara el dezenfektanları ve çeşitli ikramlıklar dağıtıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.