Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarına tanıtıldı

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2022 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 04:30
Kaynak: İHA
Yeni Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarına tanıtıldı

Nüfusundan fazla sığınmacı barından Kilis’te, sağlık hizmetine erişimlerini kolaylaştırmak için hayata geçirilen ve 2022 ilk çeyreğinde hasta kabulüne başlayacak olan Yeni Kilis Devlet Hastanesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Kilis sağlık çalışanları ve bölgedeki sağlık sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.
Suriyeli sığınmacıların gelmesiyle nüfusu ikiye katlanan Kilis’te nüfus artışından kaynaklanan sağlık hizmetleri üzerindeki yükü hafifletmek, mülteciler ve ev sahibi toplulukların sağlık hizmetine erişimlerini kolaylaştırmak için hayata geçirilen Yeni Kilis Devlet Hastanesi, 2022’nin ilk çeyreğinde açılması planlanıyor.
Avrupa Birliği tarafından 50 milyon avroluk bütçeyle finanse edilen Yeni Kilis Devlet Hastanesi’nin Kilislilere ve bölge halkına sunacağı sağlık hizmetleri hakkında detaylı bilgileri paylaşmak amacıyla, Kilis İl Sağlık Müdürü ve mevcut hastanenin başhekiminin katılımıyla toplantılar gerçekleştirildi.
Toplantılara Kilis’te görev yapan aile hekimleri, hemşireler, mevcut hastane doktor ve sağlık personeli ve bölgedeki sağlık sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.
Kilis İl Sağlık Müdür Dr. Mahmut Arık, yaptığı açıklamada yeni açılacak olan hastanenin, Ağız ve Diş Sağlığı ve yoğun bakım üniteleriyle bölgedeki sağlık hizmetlerine katkı sağlayacağını belirtti.
Arık, “Modern sağlık ekipmanları ile donatılan ameliyathaneleri ve klinikleri, MR cihazları, röntgen, mamografi, tomografi ve ultrason odaları ve yedi ultrason odası ile Kilis halkına hizmet edecek olan en gelişmiş düzeyde sağlık teknolojilerinin kullanılacağı yeni Kilis Devlet Hastanesi ile Kilis’teki sağlık hizmetleri çok daha güçlenmiş olacak.” dedi.
Arık, Ayrıca, hastaneden yer alan tıbbi cihazların ve yoğun bakım, ameliyathane gibi bölümlerin en son teknoloji ile donatılmış olmasının da teşhis ve tedavi süreçlerine katkı saplayacağını iletti.
Kilis Devlet Hastanesi Başhekimi Fazıl Arısoy, “Yeni Kilis Devlet Hastanesi’nin inşaatının tamamlanmak üzere olduğu ve hastalarımıza hizmet vermeye hazırlandığımız bu dönemde, bizler de hastalarımızın tüm sağlık faaliyetlerimizden en kolay şekilde yararlanması için çalışıyoruz. Bugün burada olmamızın da nedeni de bu. Yeni hastanenin olanaklarını çalışma arkadaşlarımızla paylaşarak önümüzdeki günlerde hastalarımıza sunacağımız sağlık hizmetinin çerçevesini paylaşmak ” dedi.
Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRiT) kapsamında finanse edilen Kilis Devlet Hastanesi’nin ilk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Mart 2022’de hizmete açılması planlanıyor.
Teşhis konusunda verimli sonuçlar için gelişmiş düzeyde sağlık teknolojileriyle donatılacak 337 yataklı Yeni Kilis Devlet Hastanesi’nde kapsamlı ve yapılandırılmış sağlık hizmeti bir kaç ay içinde sunulacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.