Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılda 2 milyon kebaplık şiş üretiyorlar

Kahramanmaraş’ta üretilen kebaplık şişler, iç piyasanın yanı sıra dünyanın farklı ülkelerine de ihraç ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2022 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:48
Kaynak: İHA
Yılda 2 milyon kebaplık şiş üretiyorlar

Kurban Bayramı öncesi Dulkadiroğlu İlçesindeki Tarihi Demirciler Çarşısı esnaflarında bayram hazırlıkları hız kazandı. İç pazarın talebini karşılayan esnaf kebaplık şişleri, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine de ihraç ediyor. Şiş ustaları, yaklaşık 10 metre uzunluğundaki kebaplık şişleri istenilen boyutta keserek, 300 derece ateşte ısındıktan sonra şekil veriyor. Ardından çekiç yardımıyla düzlenen şişler, kaplama işleme yapıldıktan sonra kullanıma hazır hale getiriliyor.
Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden kebabın dizildiği şişleri üreten esnaf Fahrettin Balkarlı (75), 53 yıldır şiş üretimi yaptığını ve kendi işletmesinde yıllık ortalama 2 milyon adet şiş ürettiklerini söyledi.
Balkarlı, “Kahramanmaraş’ta benim haricimde üç farklı şiş üretimi yapan yer var ve şehrimizin yanı sıra, Türkiye’nin bütün şiş ihtiyacı Kahramanmaraş’tan karşılanır. Üretim iyidir ve yapılan malları satıyoruz. Yıllık benim üretimim 2 milyon adet şiş. Yurt dışına da Kahramanmaraş’ta şiş gidiyor. Almanya, İngiltere, Irak, Kıbrıs gibi ülkelere şiş gönderiyoruz. 5 çeşit şiş vardır. Tabi ki her bölgenin kendine has şiş milimleri vardır. Ciğer şişi, patlıcan ve domates şişi, kuşbaşı ve kıyma gibi farklı türlerde şişler üretiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.