Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksek Lisans öğrencilerinin eserleri görücüye çıktı

GAÜN Sanat Ve Tasarım Yüksek Lisans öğrencilerinin moda tasarımından lif sanatına, mozaikten takıya kadar ürettikleri eserler, sergilendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2022 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 04:34
Kaynak: İHA
Yüksek Lisans öğrencilerinin eserleri görücüye çıktı

Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans öğrencilerinin eserleri Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye alanında sergilendi. Karma sergide GAÜN yüksek lisans öğrencilerinden Figen Köse, Altınay Sayar, Dilara Nur Atalan, Ayşe Kılınç ve İlknur Terlemez’in eserleri yer aldı. Açılışı Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cevat Atalay, akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen sergide, moda tasarımından lif sanatına, mozaikten takıya kadar pek çok ürün yer aldı.
Serginin açılışında konuşan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cevat Atalay, bu sergi ile yüksek lisans öğrencilerinin estetik ve tasarım açısından kat ettikleri mesafeyi görme imkanı bulduklarını söyledi. Prof. Dr. Atalay, “Sanatçı duygusunu ve enerjisini eserleri vasıtasıyla topluma aktarabilir. Bu nedenle sanatçı/tasarımcı, izleyici ve eser üçlüsünün bir araya gelebilmesi lazım. Sergiler bunun için en önemli aracılardır. Yüksek lisans öğrencilerimize bu imkanı tanıyan Ana Sanat Dalı Başkanımız Doç. Dr. Ebru Çoruh’a ve anabilim dalımızın akademisyenlerine şükranlarımı sunuyor ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum’’ dedi.
Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Ebru Çoruh ise yüksek lisans öğrencilerinin ders dönemlerinde yaptığı farklı çalışmaların sergi vesilesiyle tanınırlığının ve ana sanat dalı çalışmalarına ilginin arttığını belirtti. Doç. Dr. Çoruh, bu çalışmaların ilerleyen dönemki öğrencilerle de devam ettirilmesinin planlandığını kaydetti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.