Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı GTO’da

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bölge ve Gaziantep ihracatında önemli bir yere sahip olduğunu, bu ticari ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:49
Kaynak: İHA
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı GTO’da

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Gaziantep temasları kapsamında Gaziantep Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ile görüştü. AB Türkiye Delegasyonu Başkanının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hıdıroğlu, Türkiye’nin Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydederek, Gaziantep ile AB ilişkilerinin geçmişe dayandığını hatırlattı. Ziyarette Gaziantep’in sosyo-ekonomik yapısı, oda çalışmaları, Suriye Masası kanalıyla Suriyelilere yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra AB Bilgi Merkezinin faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Hıdıroğlu, “Gaziantep ilkleri gerçekleştiren bir kenttir. Gaziantep Ticaret Odası ile Avrupa Birliği’nin ilişkileri geçmişe dayanıyor. 21 yıl önce, Gaziantep’teki ilk AB Bilgi Bürosu Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde kurulmuştur ve büro faaliyetlerini halen etkin bir şekilde sürdürmektedir. GTO AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği konusunda bilgilendirme yapmaktadır. Bunun yanı sıra halkın AB veri tabanlarına erişiminin sağlanması, uzman konuşmacıların katılımıyla AB-Türkiye ilişkileri ve AB politikaları üzerine seminerler düzenlenmesi gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştirmektedir” dedi.

AB Bilgi Merkezi kanalıyla Avrupa Birliği (AB) işbirliği ile Gaziantep’te birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren GTO Başkanı Hıdıroğlu, “Gaziantep’in ihracat ve ithalatı yaklaşık 15 milyar dolarlık bir potansiyele sahip. Gaziantep Ortadoğu’nun göbeğinde yer alıyor. Avrupa Birliği ile birçok alanda yeni projelerle yeni işbirliklerine imza atmak istiyoruz. Özellikle yeni endüstri bölgeleri oluşturulması konusunda işbirliği yapmak istiyoruz. Çünkü Gaziantep, ticaretinin büyük bir kısmı Avrupa Birliği ülkeleri ile yapıyor. Gaziantep yalnızca sanayi ile değil kültürel yönden de zengin bir kent. Yeni işbirlikleri yalnızca Gaziantep’e değil aynı zamanda Avrupa Birliği’ne de önemli katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise 21 yıllık işbirliği için teşekkür etti ve GTO AB Bilgi Merkezi’nin örnek çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanının GTO ziyaretinde Yönetim Kurulu üyelerinden M. Sami Akay da hazır bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.