Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Fettullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmek zorunda

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, eğer FETÖ elebaşı Fettullah Gülen Amerika’dan başka bir ülkeye kaçarsa, bunun sorumlusunun Amerika Birleşik Devleti olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:47
Kaynak: İHA
ABD Fettullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmek zorunda

15 Temmuz FETÖ’ nün darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetleri devam ediyor. Gaziantep demokrasi meydanında devam eden demokrasi nöbetine katılan AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Anadolu halkının temiz çocuklarının hakkının FETÖ tarafından yenildiğini belirtti. Demokrasi meydanında halka seslenen Gül, ABD'nin terörist başı Fettullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmek zorunda olduğunu söyleyerek, “Bütün mahkeme tutanakları ortada, bütün yapılanlar ve yaşanmışlıkları ortadadır. Eğer o FETÖ terör örgütünün başı ABD’den başka bir ülkeye kaçarsa, bunun sorumlusu göz yumduğu için ABD’dir. Sakın Türkiye ile stratejik işbirliğimizi yaptığımızı her zaman söylediğimiz bu ilişkiye halel getirmeyin, bu ilişkiyi zedelemeyin ve derhal FETÖ Terör örgütünün başını Türkiye’deki bağımsız ve tarafsız yargıya teslim edin. Bunu beklemek aziz milletin en tabi hakkıdır. Türkiye’de Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sizin ananızın ak sütü ile vermiş olduğu helal oylarınızla görevinin başındadır. Hiçbir şekilde ümitsizliğe kapılmayın, biz o darbeci FETÖ'nün çapulcularına bu memleketi asla teslim etmeyiz. Ve onlarda her türlü cezayla cezalandıracaktır” dedi.

“CUMHURBAŞKANI TELEKONFERANSLA HALKA BAĞLI DEĞİL GÖNÜL BAĞIYLA BAĞLIDIR”

Almanya'daki Türk vatandaşlara telekonferansla bağlanmak isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a izin verilmemesine sert tepki gösteren Gül, “Almanya’da da Türk vatandaşlarımız oradaki vatandaşlarımız bir miting yaptılar. Darbeye karşı durdular, demokrasi mitingi yaptılar. Cumhurbaşkanımızda oraya telekonferansla bağlanacaktı, bir mahkeme onu durdurdu. Neden kendi vatandaşlarına hitap etmek isteyen Cumhurbaşkanını engelliyorsunuz. Onların bilmediği bir şey var. Ne kadar engellerseniz engelleyin, bu milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan bağı telekonferansla değil, gönül bağıyla bağlıdır” şeklinde konuştu.

“ANADOLU'DAKİ GARİBAN VATANDAŞIMIN HAKKINI YEDİLER”

FETÖ mensuplarının, Anadolu'daki vatandaşların hakkı yediğini vurgulayan Gül, “Benim Anadolu'daki gariban vatandaşım askeri okullar sınavına çalışıyor, TSK’nın bir ferdi olayım diye gece gündüz çalışıyor. Diğer liselerden mezun olanlarda bu okula giremiyor. Bu gençler sabaha kadar ders çalışırken, FETÖ mensupları soruları çalarak bu gençlerin geleceğini çaldılar. Şimdi biz askeri okulları kapatıyoruz. Artık devlet okullarından mezun olan herkes asker olabilecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.