Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahilik haftası kutlama hazırlıkları başladı

“Ahilik Haftası” Kutlama Programı hazırlık toplantısı Vali Ali Yerlikaya başkanlığında yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2017 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 22:27
Kaynak: İHA
Ahilik haftası kutlama hazırlıkları başladı

Bu yıl 18-24 Eylül 2017 tarihleri arasında kutlanacak olan 30. Ahilik Haftası programını görüşmek üzere Valilik toplantı salonunda geniş katılımlı bir hazırlık toplantısı yapıldı.

Vali Yerlikaya başkanlığında düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli İlçelerimizin Kaymakam ve Belediye Başkanları, Oda Başkanları ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında bu yıl 18-24 Eylül 2017 tarihleri arasında 30.'su düzenlenecek “Ahilik Haftası” programı hazırlıklarıyla ilgili olarak Ticaret İl Müdürlüğünce sunum yapıldı.

Vali Yerlikaya toplantıda yaptığı değerlendirmelerde “Tüm insanlığa örnek olan medeniyetimizin esnaf adap ve geleneklerinin en güzel şekilde yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması için Ahilik Haftası büyük bir önem taşıyor. Bu vesile ile geçtiğimiz yıl ticaret hayatımızın kalbi durumundaki Almacı Pazarı meydanında yaptığımız kutlamalar bu alanda bir ilk oldu. İnşallah bunu daha da geliştirecek güzel bir programla kutlamalıyız.

“USTA-KALFA-ÇIRAK İLİŞKİSİ DİRİ TUTULMALI”

Ahilik geleneğinin eskiden olduğu gibi toplumumuz tarafından sahiplenilmesi gereken büyük bir kültürel miras olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya “Bu etkinliklerle geleneğimizde çok önemli bir yere sahip olan esnaf ve sanatkârlarımız arasında bulunan usta-kalfa-çırak ilişkisini diri tutarak aradaki bu manevi bağı daha da kuvvetlendirmeliyiz. Esnaflık kültürünü korumak ve yaşatmak için “Ahilik Haftası” kutlamalarını fırsat olarak görüyoruz. Bu konuda bütün çevrelerin en güzel şekilde işbirliği ve katkıyı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Toplantı ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından dilek ve temennilerin bildirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.