Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akademisyenler rehber öğretmenlerle buluştu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyeleri Erdem Kolejinde düzenlenen; “Rehberlik Sempozyumu”na katılarak rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenleriyle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 14:17
Kaynak: İHA
Akademisyenler rehber öğretmenlerle buluştu

REHBERLİK SEMPOZYUMUNA YOĞUN İLGİ

Sempozyum, Gaziantep Şahinbey İlçesi Şube Müdürü Osman Türe’nin açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından HKÜ Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. O. Tolga Arıcak, Doç. Dr. Ş. Senem Başgül, Yrd. Doç. Dr. Cemre Tatlı, Uzm. Psk. Murat Dinçer sunumlarını gerçekleştirerek rehber öğretmenlere önemli konularda seminer verdi.  Sempozyuma katılımın ve ilginin yoğun olduğu gözlemlenirken, önemli konular ele alınarak çeşitli tespitler değerlendirildi.

Sempozyumun, şehrin eğitim kalitesine katkı sağlamak, okul da eğitim veren rehber öğretmenlerini akademik alanda rehberlik çalışmaları yapan bilim insanları ile bir araya getirmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Bu amaçla HKÜ Öğretim Üyeleri ile bir araya gelen rehber öğretmenler, bilim insanlarından önemli konularda eğitimler aldı.

HKÜ’LÜ AKADEMİSYENLER ÇEŞİTLİ KONULARDA SEMİNER VERDİ

Doç. Dr. Ş. Senem Başgül’ün, “Zorbalığın ve Mağdur Olmanın Sebepleri ve Yaşandığı Alanlar” konulu sunumu ile başlayan sempozyumda, Prof. Dr. O. Tolga Arıcak “Siber Zorbalık” Uzm. Psk. Murat Dinçer “Ailede Neler Oluyor?” Yrd. Doç. Dr. Cemre Tatlı  “Çatışma Çözme ve Akran Danışmanlığı” konularında seminerler gerçekleştirdi.

Soru cevap şeklinde devam edilen sempozyumda konuşmacılar; kendi uzmanlık alanları, rehberlik alanında akademik çalışmalar, dünyadaki gelişmeler, rehber öğretmenlerinin öğrenci, veli, öğretmen üçgeninde dikkat etmeleri gereken hususlar, rehberlik birimlerinin diğer ülkelerde nasıl çalıştığı ve güncel gelişimi hakkında önemli bilgiler aktardı. Önemli konuların konuşulduğu ve incelendiği sempozyum, HKÜ Öğretim Üyelerine Erdem Koleji Genel Müdürü M. Örfi Sönmez’in hediye taktimi ile son buldu.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.