Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akgül’den ''Kur'an, Kainat ve İnsan" Konferansı

İstanbul Emekli Baş Vaizi Mustafa Akgül tarafından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda ''Üç Kitap; Kur'an, Kainat ve İnsan" konferansı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:26
Kaynak: İHA
Akgül’den ''Kur'an, Kainat ve İnsan" Konferansı

İstanbul Emekli Baş Vaizi Mustafa Akgül tarafından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda ''Üç Kitap; Kur'an, Kainat ve İnsan" konferansı verildi.

GAÜN Dayanışmaya Umut Yolu Topluluğu tarafından düzenlenen konferans, GAÜN İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Bilal Nadir Özcan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konferansın açılışında konuşan GAÜN İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Çınar, İstanbul Emekli Baş Vaizi Mustafa Akgül’ün 45 yıl diyanete hizmet ettiğini belirttiği konuşmasında; “Hocamızın mutlu aile diye bir projesi vardı, değerlendirmeleri genelde sahadan, halkın içinden geliyor. Bu açıdan çok önemli. Mevlit kandili nedeniyle Gaziantep’e teşrif buyurmuşlardı. Sizlerin 45 yılını sahaya, din hizmetine vermiş bir alimi, bir hocayı dinleyip tecrübesinden istifade etmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

İstanbul Emekli Baş Vaizi Mustafa Akgül konuşmasında, bu üç kitabı Kur’an-ı Kerim’i, Kainat kitabını ve İnsan kitabını mezcederek, üçünü bir karıştırarak günümüz insanlarına takdim etmek zorundayız diyerek; “Eğer dine hizmet etmek istiyorsak, anlattığımız kafaya yatsın istiyorsak kafaya yatan da kafada kalsın istiyorsak bu üçünü birleştirerek sunmak mecburiyetindeyiz. Akşama kadar ayet, hadis oku eğer kainat kitabından bir şey yanına koymazsan, akşama kadar tevrattan bahset ama insandan bahsetmezsen muhataba istenilen neticeyi veremezsin, kazandıramazsın. İlahiyat ve diyanet camiası olarak hayata geçirebilsek; üç kitabın beraberce mezcedilerek birbirleriyle nasıl uyum içinde olduğunu göstererek insanlara sunma işini başarabilsek dünyanın inanç haritası değişecek” şeklinde konuştu.

BİZ İMANA TALİBİZ

İstanbul Emekli Baş Vaizi Akgül konuşmasının devamında şunları söyledi: “Herkesin sınırı, madeni, toprağı kendinin olsun. Biz imana talibiz. 7 milyar insanın bugün 1 milyar 700 küsuru Müslüman diğerleri gayri Müslim. Kur’an-ı Kerim’in, Kainat kitabının ve İnsan kitabının bir uyum içinde olduğu inanç ve iddiasındayız. Bazıları Kur’an-ın kainatla, insan vücuduyla ne alakası var diyor. Hatta bir kısmı camiye, bir kısmı mezarlığa hapsedilecek bir kitap olarak görüyor maalesef. Hem camide hem de mezarlıkta okunabilir, okunmalıdır da. Kur’an-ı Kerim’i gönderen kim? Allah. Kainatı yaratan kim? Allah. İnsanı yaratan kim? Allah. Öyleyse bunlarda niye çelişki olsun. Eğer çelişki varsa ya biz ayeti anlayacak seviyeye gelmemişiz ya ilim o ayetin mesajını kavrayacak seviyeye gelmemiş ya da yorum hatası bizde demektir. Gönderen bir yaratan bir ise bunların ana madeni aynıdır, çelişkisi düşünülemez, mutabıktır, birbirini izah eder ama bizim onu yakalayıp da insanlara sunmamız gerekir, bütün vazifemiz bu.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.