Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aktoprak profesyonel semt sahası açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Aktoprak Profesyonel Semt Sahası, hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2018 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:47
Kaynak: İHA
Aktoprak profesyonel semt sahası açıldı

Uluslararası Futbol Federasyonu (FIFA) Star1 belgesi verilen 8 bin 600 metrekareye kurulan profesyonel semt sahası, gençlerin kullanımına hazır hale getirildi.

Gazi şehir, geleceğine sahip çıktı, kentin dört bir yanını spor alanlarıyla donattı. Genç nüfusu, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç olan bölgelere spor alanı yaptı, hem amatör sporların gelişmesine öncü oldu, hem de gençlere yönelik koruyucu önlemler aldı.

BAŞKAN GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in göreve gelmeden önce söz verdiği profesyonel futbol sahasını Aktoprak Mahallesi’nde amatör liglerin hizmetine sunduğunu bildirdi.

Yetkililer, şu bilgileri verdi: “Profesyonel futbol sahası 8 bin 600 metrekare üzerine kurulmuş olup zemin sentetik çimle kaplanmıştır. Saha yüzeyinde ondülasyon olmadığından ve futbol topunun oyuncunun oyununu etkileyecek düzeyde hareket etmeyeceği standartlara sahip olduğundan Uluslararası Futbol Federasyonu (FIFA) tarafından Star1 belgesine layık görülmüştür. Birçok alanda faaliyetlerine devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çocukların ve gençlerin boş zamanlarını değerlendirmek, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, zihinsel ve bedensel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla spor alanında da çalışmalarına devam etmektedir.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.