Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alışverişler artık internetten

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması 2018 yılı sonuçları değerlendirildi. Yapılan açıklamada her üç kişiden birinin internet üzerinden alışveriş yaptığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2018 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:35
Kaynak: İHA
Alışverişler artık internetten

İnternet üzerinden kişisel kullanım amacıyla mal veya hizmet siparişi veren ya da satın alan 16-74 yaş grubundaki bireylerin oranı, 2017 yılı Nisan ayı ile 2018 yılı Mart aylarını kapsayan on iki aylık dönemde %29,3 oldu. Önceki yılın aynı döneminde (2016 Nisan- 2017 Mart), bu oran %24,9 olarak gözlendi.

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞİ ERKEKLER DAHA ÇOK SEVDİ

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada cinsiyete göre incelendiğinde kadınlara göre erkeklerin internet üzerinden alışveriş yapmayı daha büyük oranda tercih ettiği ifade edildi.

Cinsiyete göre internet üzerinden alışveriş yapma oranı erkeklerde %33,6 olarak gerçekleşirken kadınlarda %25 oldu. Bu oranlar bir önceki yılın aynı döneminde sırası ile %29 ve %20,9 oldu.

İNTERNETTEN EN FAZLA GİYİM ALDIK               

İnternet üzerinden alışveriş yapan bireylerin %65,2'si giyim ve spor malzemesi satın aldı. Bunu %31,9 ile seyahat bileti, araç kiralama vb. %26,8 ile ev eşyası (mobilya, oyuncak, beyaz eşya, vb; tüketici elektroniği hariç), %22,1 ile gıda maddeleri veya günlük gereksinimler ve %20,6 ile kitap, dergi, gazete (e-kitap dahil) takip etti.

Giyim ve spor malzemeleri hem erkekler hem de kadınlar tarafından sırasıyla %55,9 ve %77,3 ile internet üzerinden en çok satın alınan ürün grubu oldu. Cinsiyete göre en az satın alınan ürün grubu ise erkeklerde %4,6 ile ilaç olurken, kadınlarda %2,8 ile oyun yazılımı, diğer bilgisayar yazılımı ve yazılım güncellemeleri oldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.