Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almalı Mahallesindeki sosyal tesiste hizmete girdi

Şahinbey Belediyesi, yeni mahallelerinden olan Almalı Mahallesi’ne yaptırmış olduğu sosyal tesis açılışını gerçekleştirerek vatandaşların hizmetine sundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:00
Kaynak: İHA
Almalı Mahallesindeki sosyal tesiste hizmete girdi

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinin yeni mahallelerinden olan Almalı'da yapılan sosyal tesis törenle hizmete girdi. Tesisin açılışına AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
“Almalı’nın tarihte önemli bir yeri var“
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye’nin her alanda önemli gelişimler sağladığına dikkati çekerek, “Yapılan bu güzel eser sadece taziyeler için kullanılmayacak. Köylü kardeşlerim burada bir araya gelip Kuran-ı Kerim okuyup, sohbetler yapacaklar. Almalı Köyü’nün Gaziantep ve ülke tarihi içerisinde önemli bir yeri var. Almalı Köprüsü gâvura geçit vermedi. İşgalciler ilk dersini burada aldı ve Almalı Köyü düşmana karşı burada mücadele verdi. Dokurcum Değirmeninde, 18 çocuğumuz Fransız süngüleriyle şehit düştü. Ülkemize sahip çıkmalıyız. Kendi silahımızı üretir duruma geldik. Kendi arabamızı üretmeye başlayacağız. Ülkemizi daha iyi yerlere taşımak için daha çok çalışmalıyız. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı’mızın önderliğinde önemli çalışmalara imza atacağız” dedi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Almalı Mahallesi’ne daha önce iki park yapıldığını bunun yanına birde sosyal tesis yaptıklarını belirterek, “Almalı mahallemiz bizler için çok önemli. Çünkü Gaziantep’imizin kurtuluş destanının yazıldığı yerlerin başında geliyor. Buraya gelmeden önce Şahinbey anıtını ziyarete edip duamızı okuduk. Ülkemizi ölene kadar payitaht etmek için çalışacağız. Cumhurbaşkanımız ülkemizin dünyada söz sahibi olabilmesi için 2023-2053-2071 hedeflerini ortaya koydu. Bizde bu hedeflere ulaşabilmek için var gücümüzle çalışacağız. İman varsa imkânda vardır. Sizler geçmişi hatırlarsınız. Geçmişteki belediyeler gibi “borcumuz var şunu yapamıyoruz” demiyoruz. Şimdi paramızda var, imkânımızda var. İmkânlar dâhilinde vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız ilk belediye başkanı olduğumda bana ‘fakirin fukaranın yanında olacaksın. Onlar için ve ülkemiz için daha çok çalışacaksın ve gayret edeceksin’ dedi. Bizde ondan aldığımız destekle yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, yapılan tesisin sadece taziye amaçlı değil eğitim amaçlıda kullanılması gerektiğini belirterek, “ İnsan olarak vazifemiz bulunduğumuz yeri imar ederek güzelleştirmektir. Bize verilen makamlar ve koltuklar birer emanettir ve sorumluluğumuzda çok fazladır. Mahşer gününde sizin bir sorumluluğunuz varsa bizim on sorumluluğumuz var. Bu eseri yapmayı düşünmek, vesile olmak ve öncülüğünü yapıp hayra vesile olmak hayır yapmak gibidir. Vatandaşlarımızın buraları çok iyi şekilde değerlendirmelerini istiyoruz” diye konuştu. Almalı Mahalle Muhtarı Abdullah Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun kendisine her zaman destek olduğunu ve mahallenin ihtiyaçları doğrultusunda taleplerinin hiçbir zaman geri çevrilmediğini ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından Almalı Sosyal Tesisi vatandaşlarla birlikte hizmete açıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.