Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolubank’tan Anadolu’da Ekonomi Buluşmaları

Anadolubank, 20. yılında Anadolu’da Ekonomi Buluşmaları adı altında Türkiye ekonomisine, KOBİ ve sanayicilere katkı sağlamak etkinliği Gaziantep’te gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 08:35
Kaynak: İHA
Anadolubank’tan Anadolu’da Ekonomi Buluşmaları

Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Gökhan Şen’in yönetiminde gerçekleşen panele; Anadolubank Genel Müdür Vekili Namık Ülke, Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu katıldı.

Anadolubank Genel Müdür Vekili Namık Ülke, ”Her sene ilk 1000 firma arasında en az 50-60 firma, ilk 1000 ihracatçı firma arasında ise en az 60-70 firma ile temsil etmesi, yaklaşık 1,5 milyar USD gibi önemli düzeyde dış ticaret fazlası vermesi, yaklaşık 42 milyar TL’lik nakit kredi kullanımı ile önemli bir potansiyel içermesi gibi nedenleri ile Gaziantep’i öncelikli duraklarımızdan biri olarak belirledik” dedi.

Dünya ekonomik konjonktürün yakın geçmişte verdiği desteğin önümüzdeki dönemde devam etmesinin olası olduğunu belirten Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, büyümede yaşanan ivmenin Gaziantep gibi ihracat potansiyeli olan bir ille daha fazla değerlendirilebileceğini söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Gaziantep’in ihracattaki performansını, katma değeri yüksek ürünlere yönlendirebilmesi için Arge’nin çok önemli olduğunu, Arge’ye, mesleki eğitime ve dış ticarete daha fazla yatırım yapılmasına uğraştıklarını açıkladı.

Gaziantep’teki bireysel başarıların, kolektif hale getirilmesi, ilin ekonomik potansiyelini daha fazla tanıtımla aşabileceğini, tarımı ve turizmi daha iyi kullanabilmeleri gerektiğini belirten Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, bölgedeki göç konusunu avantaja çevirmeye çalışacaklarını söyledi.

Anadolubank Gaziantep Şube Müdürü Mesut Karaçomak, başarılı geçen panel ile Gaziantep’te Anadolubank’ın tüm segmentlere yönelik ihtiyaçlar için hazır olduklarını belirtti.

Panelin ardından katılımcılara ‘’KOBİ’ler İçin Devlet Desteği Tabanında Büyüme Yönetimi’’ başlıklı teşvik ve iş fırsatları konulu bilgilendirme atölyesi düzenlendi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.