Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ANKA’da COVİD-19 PCR testi için özel laboratuvar kuruldu

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yapabilme imkanı sağlayan PCR laboratuvarı kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2020 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:03
Kaynak: İHA
ANKA’da COVİD-19 PCR testi için özel laboratuvar kuruldu

PCR Tanı Laboratuvarı sayesinde daha fazla kişiye test yapılma olanağı sağlanırken, sonuca test yapıldığı gün hızlıca ulaşılacak. Bunun yanı sıra hastanenin özel aracı ile istenirse ev ve iş yerlerine gidilip sürüntü de alınabilecek. Tanıların daha erken dönemde konulmasını sağlayacak olan bu hizmetle koronavirüs ile mücadelede de etkin bir rol oynanacak.

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde şu anda tanı alanındaki en ileri tekniklerden biri olan, az sayıdaki etkenleri çoğaltarak ölçülebilir hale getirebilme olanağı sunan PCR laboratuvarı kuruldu. Özellikle koranavirüs salgını ile mücadelede önemli bir yer tutan PCR laboratuvarı ile tanıların erken dönemde konulması birlikte artık daha kısa süre içerisinde sonuçlara ulaşılabilecek. Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 PCR testi yapmak için yetkilendirilen Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde günde 500 ile bin 500 arasında kişiye test yapılabilecek. Sonuca test yapıldığı gün hızlıca ulaşılacak. Bunun yanı sıra hastanenin özel aracı ile istenirse ev ve iş yerlerine gidilip sürüntü de alınabilecek. Burundan ve genizden sürüntü çubuklarıyla alınan örnekler, kapalı ortamlarda, çok dikkatli bir şekilde taşınıp laboratuvarda test edilecek. Tanıların daha erken dönemde konulmasına imkan sunacak bu hizmetle, koronavirüs ile mücadelede de etkin bir rol oynanacak.

TEST SONUCU AYNI GÜN TESLİM EDİLECEK

Koronavirüs hastalarını tespit etmek ve bulaş riskini azaltmak amacıyla test sayısının arttırılması, hızlı vaka tespiti ve karantina süreci ile virüsün yayılmasını önlemek açısından PCR laboratuvarlarının önemli olduğuna dikkat çeken ANKA Hastanesi Genel Müdürü Dr. Cengiz Bayram, “Kısa bir süre içinde kuruluş çalışmalarını tamamladığımız PCR Laboratuvarını hastanemizde açmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Laboratuvarda görev yapacak sağlık çalışanlarımız gerekli eğitimleri aldı. ANKA Hastanesi’nde COVID-19 PCR ve antikor testleri hassas ölçüm metotları yüksek teknoloji kullanılarak duyarlı yöntemlerle yapılmaktadır. Test sonuçları, eksiksiz bir biçimde, hasta bilgilerinin gizliliği kapsamında sadece kişiye teslim edilmektedir. Bu nedenle testlerinizi hastanemizde güvenli bir şekilde yaptırabilirsiniz. Uzman hekim ve sağlık teknikerlerimiz tarafından yapılacak olan testlerin daha hızlı sonuçlanması, koranavirüs ile mücadelede önemli bir etken olacak. Sonuçlar test yapıldığı gün hızlıca çıkacak. Bunun yanı sıra ekibimiz istenilen yere gidip kişinin bulunduğu yerde sürüntü örneği alabilecek. Koronavirüs vaka testlerinin zaman kayıpları da asgari düzeye inmiş olacak. PCR testi, herhangi bir semptomu olmasa bile hastalığı taşıyan kişilerin en erken evrede belirlenmesini sağlayan güvenli bir testtir. PCR testi, hastalığın tanısının erken evrede konulması, sizin ve sevdiklerinizin tedavi, izolasyon ve önlem sürecinin erken başlamasına yardımcı olacaktır. Cerrahi bir operasyon ya da işlem yaptıracaksınız hem kendinizin hem de sağlık ekiplerinin güvenliği açısından PCR testi yaptırmalısınız. Yurt dışına çıkma planınız varsa birçok ülkeye giriş için zorunlu olan PCR testlerinizin sonuçlarını vakit kaybetmeden alabilirsiniz. Covid 19’dan başka daha birçok hastalığın moleküler tanısında PCR yöntemi kullanılmaktadır. Bu nedenle PCR laboratuvarında Covid 19 salgını sonrasında da viral ve romatizmal birçok hastalığın teşhis ve takibini yaparak hastalarımıza ihtiyacı olan sağlık hizmetini en iyi şekilde sunmuş olacağız. ”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.