Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da Gaziantep mutfağı tam not aldı

Antalya’da düzenlenen 24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarına Gaziantep mutfağı damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2017 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:23
Kaynak: İHA
Antalya’da Gaziantep mutfağı tam not aldı

Beyran, Yuvalama, Ali Nazik, İçli Köfte, Künefe, Baklava ve Katmer ile fuarda Gaziantep’e has damak tadını davetlilere sunan kentin önemli aşçıları ve firmaları tam not aldı.

Türkiye Aşçılar Federasyonu'yla ortak düzenlenen Anadolu Mutfakları etkinlikleri kapsamında Anadolu'nun çeşitli yörelerinden otantik yemeklerle katılımcı ve ziyaretçiler lezzetli dakikalar yaşarken, en büyük ilgiyi Gaziantep yemeklerinin sunulduğu stant gördü. Fuarda Gaziantep’i, Yesemek Restaurant, Kebapçı Halil Usta, Katmerci Zekeriya usta, Baklava firmaları, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkan yardımcısı ve Gaziantep Gastronomi ve Aşçılar Derneği Başkanı Battal Yıldırım ile kentin önde gelen aşçıları temsil etti.

Ziyaretçiler, stand önünde uzun süre bekleyerek yemeklerin yapılmasını ilgiyle izlerken, yapım aşamasını cep telefonları ile kaydederek aşçılardan da kullanılan malzemeler hakkında bilgi aldılar. Fuara katılan ziyaretçiler, Gaziantepli usta aşçıların ellerinden çıkan yemekleri tadarken,” Gaziantep mutfağının ne kadar zengin ve lezzetli olduğunu duyuyor ve okuyorduk. Ancak, burada bu yemekleri tatma imkanı bulduk. Gerçekten muhteşem bir damak tadı var” dediler.

Ziyaretçiler, özellikle geçtiğimiz günlerde, “Coğrafi işaret tescili”, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanan Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden “Antep Beyranı” ve “Antep Yuvalaması”na büyük ilgi gösterdiler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.