Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antepfıstığı Gaziantep’in gişe rekorunu kırdı

Gaziantep’teki sinema salonları, Antepfıstığı filmi ile birlikte şehirdeki seyirci rekoru kırdı. Milyon dolarlık bütçelerle çekilen filmleri geride bırakan Antepfıstığı filmini 17 günde 52 bin biletli seyirci izledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2018 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:43
Kaynak: İHA
Antepfıstığı Gaziantep’in gişe rekorunu kırdı

Bugüne kadar Gaziantep’te çok iddialı, çok reklamı yapılan filmlerin seyirci rakamları 20 bini geçmedi. Ancak ilk kez, yörenin şivesiyle çekilen, şehrin tanıtıldığı, tarihsel ve kültürel değerler ön planda tutulduğu, romantik komedi türündeki Antepfıstığı filmi, en çok izlenen filmlerin rekorlarını şimdiden yaklaşık olarak 3’e katladı. Salon işletmecilerinden alınan bilgilere göre, Antepfıstığı’nı 17 gün içerisinde 52 bin biletli seyirci izledi. Bazı seyirciler ise, yoğunluktan dolayı, filmle ilgili planlarını ilerleyen günlere erteledi. Antepfıstığı, seyircilerden gelen talep doğrultusunda önümüzdeki haftalarda da gösterimde olacak.

“HAYATINDA SİNEMAYA GİTMEMİŞ İNSANLAR VAR”

Filmin Yapımcısı Meral Ay, şehrin bu filme sahip çıkmasının kendileri için her şeyden önemli olduğunu belirterek “Bizim çıkış noktamız Gaziantep olduğu için, öncelikle bu şehrin onayını almamız gerekiyordu. 17 gün içerisinde görülüyor ki, şehrimizle ilgili doğru bir proje ortaya koymuşuz. Sokaktaki insanımız, esnafımız, işçimiz, sanayicimiz, öğrencilerimiz en önemlisi ninelerimiz-dedelerimiz torunlarının ellerinden tutarak bu filme geliyor. Aile olarak ortak etkinliklerinde bu filmin olması ve filmin bittiğinde de elleri yoruluncaya kadar alkışlamaları bizim için çok değerli. İnanın duygularımızı ifade etmekte zorlanıyoruz” diye konuştu.

Gaziantep’te en fazla izlenen filmin 20 bini geçmediğini söyleyen Meral Ay “Bu rakam, salon işletmecilerinden aldığımız bilgi. Antepfıstığı’nı 52 bin kişinin izlemesi, hiç sinemaya gitmeyen 32 bin insanın, yıllar sonra belki de ilk kez sinemaya gittiği anlamına geliyor. Bu da gösteriyorki, Antepfıstığı binlerce insana tekrar sinemaları hatırlattı. İyi ve doğru proje yapıldığında, aslında bir izleyici potansiyelinin olabileceğini gösterdi. Bunu biz başardığımız için ayrıca mutluyum. Bir başka önemli gelişme ise, zor günler geçiren Gaziantep’teki sinema salonları, bu film ile birlikte yeniden hareketlilik kazanmış oldu. Bu vesileyle, tüm Gaziantep halkına, özellikle torunlarının ellerinden tutarak, bu filmi izlemeye gelen ninelerimize ve dedelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.