Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Antepli 11 ay boyun eğmedi”

Antep direnişi ve sonrasında gelen zaferin, Anadolu insanının bağımsızlık aşkını güçlendirdiğine işaret eden CHP İl Başkanı Lütfü Demir “hiçbir emperyalist güç, kanıyla kahramanlık destanı yazan bir millete diz çöktüremez” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2019 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:21
Kaynak: İHA
“Antepli 11 ay boyun eğmedi”

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Antep savunması, tarihe 6317 Şehit vererek tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Antep direnişi, yalnızca toprakları işgal altındaki Anadolu halkının değil dünyadaki bütün mazlum ulusların ilham ve güç kaynağı olmuştur. Emperyalizm, bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisi karşısında mağlup olmuştur. Şahinbeylerin, Şehitkâmillerin, Karayılanların ve daha nice isimsiz kahramanın ödediği büyük bedeller ve bizlere kazandırdıkları bağımsız Türkiye Cumhuriyeti devleti, en kıymetli varlığımızdır.

Bu kıymetli varlığımız, tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün yine tehdit ve saldırı altındadır. Emperyalist odaklar bugün yine bölgemizde terör ve iç savaş gibi yöntemlerle kaos planlarını icra etmektedir. Bu tehdit ve saldırıları ancak, yeniden Kuvayı Milliye ruhunu oluşturarak ve bu ruhla yaratılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilke ve değerlerine koşulsuz sahip çıkarak püskürteceğiz. Çünkü, hiçbir emperyalist güç, kanıyla kahramanlık destanı yazan bir millete diz çöktüremez!

Bu duygu ve düşüncelerle, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutladığımız bugün, Kuvayı Milliye ruhunun mimarı, milli mücadelemizin başkahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusumuzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, Şehit Kamil’i, Şahin Bey’i, Karayılan’ı, Özdemir Bey’i ve daha nice isimsiz kahramanlarımızla birlikte bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşerilerimizin Gaziantep’in Kurtuluş Günü’nü kutluyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.