Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ANTRENÖR VE HAKEM KURSLARINA ŞEHİTKAMİL DESTEĞİ

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2017 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 12:08
Kaynak: İHA
ANTRENÖR VE HAKEM KURSLARINA ŞEHİTKAMİL DESTEĞİ

Spor federasyonlarının yurtiçi yıllık faaliyet programlarında yer alan farklı kademelerdeki antrenör ve hakem kurslarına büyük destek veren Şehitkamil Belediyesi, kursların nitelikli şartlarda icra edilebilmesi adına sportif tesislerinin kapılarını ardında kadar açıyor. 

Spora her alanda büyük destek veren Şehitkamil Belediyesi, federasyonların eğitim ve merkez hakem kurullarının düzenlediği kurslara ev sahipliği yaparak Gaziantep ve Türk sporuna uzun yıllar hizmet edecek antrenör ve hakemlerin yetişmesine de katkı sağlıyor. Yıl içerisinde farklı branşlarda düzenlediği geleneksel spor organizasyonlarıyla binlerce sporcuya nitelikli şartlarda spor yapma imkanı sağlayan Şehitkamil Belediyesi, bu organizasyonlarda antrenör ve hakemlerin branşlarında uzmanlaşmasına da olanak sağlıyor.

FEDERASYONLARIMIZLA UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

Farklı branşlarda düzenledikleri sportif organizasyonlarda spor federasyonlarıyla büyük bir uyum içerisinde çalıştıklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kurumlar arası işbirliğiyle düzenlenen sporcu, antrenör ve hakem eğitimleriyle ilgili şunları söyledi:

“Branşı ve yaş grubu ne olursa olsun sporla ilgilenen herkesin nitelikli şartlarda spor yapabilmesi, bu alanda eğitim alabilmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu güne kadar 27 binin üzerinde sporcumuzu lisanslamak suretiyle Gaziantep ve Türk sporuna kazandırdık. Uzmanlaştığımız 5 farklı ana branşta sporcularımız ilimizi; bölgesel, ulusal ve uluslararası platformda başarıyla temsil ediyorlar. Bu başarıların daha ileri seviyelere taşınması adına en az sporcularımızın eğitimine önem verdiğimiz kadar antrenör ve sportif organizasyonların sevk ve idaresini sağlayan hakemlerimizin eğitimine ve yetiştirilmesine de önem vermeliyiz. Bu bağlamda sportif organizasyonları işbirliği içerisinde organize ettiğimiz tüm paydaş kurumlarımıza büyük görev düşüyor. Federasyonlarımızın eğitim ve merkez hakem kurullarının yıllık faaliyet programlarında yer alan antrenör ve hakem kurslarına, eğitim kamplarına ve gelişim seminerlerine elimizden geldiği kadar destek veriyor, ev sahipliği yapıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sadece ilgili hocalarımızın belge almasıyla sınırlı kalmıyor. Bu belgelerin, diplomaların anlam kazanabilmesi adına saha uygulamaları oldukça önemli. Yıl içerisinde düzenlediğimiz geleneksel spor organizasyonlarında gerek hakemlerimiz gerekse antrenörlerimiz önemli tecrübeler ediniyor, alanlarında daha fazla uzmanlaşıyorlar. Federasyonlarımızla işbirliği içerisinde yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerini bundan sonraki süreçte de sürdüreceğiz. Tüm sporcularımıza, antrenör ve hakemlerimize spor yaşamları boyunca gönülden başarılar diliyorum.”

BAŞARILI BİR JENERASYON İÇİN EĞİTİCİ EĞİTİMİNE ÖNEM VERİLMELİ

Spor alanında başarılı jenerasyonların yetiştirilebilmesi ve bu konuda süreklik sağlanabilmesi adına eğitici eğitimine büyük önem verdiklerini ifade eden Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak, hakem ve antrenörlük kurslarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tüm federasyonların faaliyet programlarında olduğu gibi Türkiye Basketbol Federasyonumuz yurt genelinde hakemlik ve antrenörlük kursları düzenliyor. İlimizde düzenlenen bu kurslara Şehitkamil Belediyemizin desteği ve ilgisi çok büyük. Uzun yıllardır tüm eğitimlerimizde tesislerinin kapılarını açıyor, adeta tüm imkanlarını seferber ediyorlar. 10-12 Kasım 2017 tarihlerinde yine Şehitkamil Belediyemizin destekleriyle ilimizde hakem kursu düzenleyeceğiz. Sportif mecrada başarılı jenerasyonların yetişmesi adına eğitici eğitimine büyük önem vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.