Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araştıran, sorgulayan bir nesil için gayret göstermeliyiz

CHP Gaziantep milletvekili Mehmet Gökdağ, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:11
Kaynak: İHA
Araştıran, sorgulayan bir nesil için gayret göstermeliyiz

Eğitimin, insanlığın gelişimine katkıda bulunacak, donanımlı, özgüven sahibi, araştıran, sorgulayan ve üreten bireylerin yetiştirilmesini sağlayan yönüyle, ulusların, çağdaş dünyadaki yerlerini almalarında önemli bir faktör olduğunu belirten Gökdağ, "Cumhuriyetimizin kurucusu yüce önder Atatürk'ün eğitimin önemini, Cumhuriyet öğretmenlerine seslenirken "Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni kuşağı, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir" sözleriyle dile getirilmiştir.

Ancak 15 yıldır çocuklarımızı deneme tahtasına çeviren, her yıl değişen eğitim sistemiyle yaratılan kaosla velisini, öğretmenini ve öğrencisini ne yapacağını bilmez hale getiren bu sistemin bizi başarıya götürmeyeceği aşikârdır. Eğitimde yaratılmak istenilen tek tip düşünce tavrından vaz geçilerek özgür düşünce sahibi, araştıran ve sorgulayan bir nesil yaratmak için gayret göstermemiz gerekmektedir. Bu bağlamda öğretmenlerimize düşen görev, her zaman ve her koşulda çocuklarımızı ve gençlerimizi Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde, çocuklarımızı aklın ve bilimin ışığına yönlendirmeleri, değişen koşullara uyum sağlayacak biçimde yetiştirmeleri olmalıdır.

Atatürkçü düşünce ışığında sürdürdüğümüz çağdaşlaşma savaşımında bizlere öncülük eden öğretmenlerimizin yetiştirdiği kuşaklarla bu görevi en iyi biçimde yerine getirdiklerini gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, Başöğretmen Atatürk'ü şükranla ve saygıyla anıyorum." dedi.

 

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.