Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arayıcı, Bakanlığın ek ödeme kararını değerlendirdi

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, sağlık çalışanlarının ek ödeme konusunda yine hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 06:59
Kaynak: İHA
Arayıcı, Bakanlığın ek ödeme kararını değerlendirdi

YİNE EK ÖDEME ALAMAYACAKLAR

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde görevli personele yapılacağı duyurulan tavan ek ödeme ile ilgili yönetmelik değişikliği önceki gün resmi gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmişti Yapılacak ek ödemenin kapsam ve oranları ise Sağlık Bakanlığının inisiyatifine bırakılmıştı. Bakanlığın, ek ödemelerin kapsam ve oranları ile ilgili kararını değerlendiren Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, “Sağlık çalışanlarının önemli bir kısmı yine ek ödeme alamayacak” diye konuştu.

KAMUOYU YANILTILMASIN

Başkan Arayıcı, açıklamasına şöyle devam etti: “Bakanlığın açıklamasının ardından yine büyük bir hayal kırıklığı ve hüsran yaşadık. Çünkü ek ödemede sağlık çalışanlarının önemli bir bölümü yine kapsam dışı bırakılmış. Sağlıkçıların büyük bir kısmı da 150-200 lira gibi ek ödeme alabilecek. Anlaşılan o ki, Bakanlığımız sağlık çalışanlarının feryatlarına bir kez daha kulak tıkamış. Bu ek ödeme bizim maaşımızın bir parçası. Daha doğrusu hak ettiğimiz ama döner sermaye sistemindeki yanlışlıklar nedeniyle alamadığımız bir para. Verilecek olan para, sağlık çalışanının anasının ak sütü gibi helal olan paranın çok küçük bir miktarı. Üstelik hakkımız olan bu paranın çok azı verilirken bile kamuoyunda sanki sağlık çalışanlarına fazladan para verildiği imajının oluşturulması sağlıkçıları çok üzüyor.

ADİL OLMAYAN DAĞILIM

 Sağlık Bakanlığımız pandemi ile mücadele sürecini iyi yönetti. Buradaki başarıda sağlık çalışanları başrol oynadı. Ancak, sağlık çalışanlarının haklarının ödenmesinde ise maalesef Bakanlığımız süreci çok kötü yönetmektedir. Sağlık çalışanları için şu anda yıllık izin yok, emeklilik yok, hatta istifa bile yok. Hak ettiğimiz ücret de yok. Ne var derseniz; Ağır iş yükü var. Çalışana şiddet var. Ölümüne çalışma var. Bizler sağlık çalışanları olarak şartlar ne kadar ağır olursa olsun milletimize hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Ancak, adil olmayan, çalışma barışını bozan mevcut döner sermaye sisteminin de artık son bulmasını istiyoruz. Alın terimizin karşılığını istiyoruz.

SEYYANEN ZAM VE ADİL BİR DÖNER SERMAYE SİSTEMİ

Son yıllarda sağlık çalışanlarının gelirleri iyice eridi. Artık ihtiyaca cevap vermeyen adaletsiz ek ödeme sistemi nedeniyle sağlık çalışanları iyice fakirleşti. Emekliliği yaklaşmış bir hemşirenin maaşı neredeyse asgari ücret sınırına geriledi. Ağır iş yükü altında ezilen sağlık çalışanları bunları hak etmiyor. Acilen sağlık çalışanlarının ücretlerinde iyileştirme istiyoruz. Bu kapsamda adaletsiz ek ödeme sistemi değiştirilmeli ve sağlık çalışanlarına seyyanen zam yapılmalıdır. Yeni ek ödeme sisteminde sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğu, ekip işi olduğu göz önünde tutularak kapsayıcı bir düzenleme yapılmalıdır.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.