Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASANSÖR DEĞİL TABUTLUK

Yeni normalleşme sürecine uyumla ilgili Covid-19 tedbirlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Ancak halkımız kurallara uymamak konusunda ısrarcı. Bunun en son örneği alışveriş merkezleri (AVM) ve hastanelerdeki asansörlerde yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2020 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:45
Kaynak: İHA
ASANSÖR DEĞİL TABUTLUK

KURAL TANIMAZLIKTA ÜZERİMİZE YOK

Covid-19 ile mücadele kapsamında yeni sosyal hayata uyum için gerek Sağlık gerek İçişleri Bakanlığı, yerel yönetimler, İl Pandemi Kurulu ve Hıfzıssıhha Kurulu’nun önlemleri giderek artıyor. Sağlıklı bir toplum için her kesim elini taşın altına koyuyor Ama kural tanımazlıkta Türkiye’de zirveyi hiç kimseye bırakmayan şehrimiz, bu önlemlere uymamak için her yolu deniyor.

VİRÜS ASANSÖRLERİ ÇOK SEVİYOR

İnsanların toplu olarak bulaş riskinin en fazla olduğu alış-veriş merkezleri (AVM) ile gerek özel gerek kamu hastanelerinde son zamanlarda ortaya çıkan dehşet manzaraları bunun en somut örneklerinden birisi. Sosyal mesafe kuralı gereği büyüklüğüne göre en fazla 2-3 kişinin kullanması gereken asansörler tıka basa doluyor. Asansörler, ciddi anlamda virüsün bulaşma merkezleri oldu.

VALİLİK VE KURULLAR YAPTIRIM UYGULAMALI

Adeta bir tabutluğu andıran asansörlerin, klimaların, yürüyen merdivenlerin kontrol altına alınması ve toplum sağlığını hiçe sayarak büyük risk oluşturan bireylere yaptırım uygulanması için Valilik, İl Pandemi ve Hıfzıssıhha Kurulunun harekete geçerek ek önlemler alması gerekiyor. Tabipler Odası’nın sahadan aldığı verilere göre vaka sayısının istenilen düzeye indirilemediği kentimizde, yeni bulaş merkezlerinin kontrol altına alınması kaçınılmaz hale geldi…

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.