Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşevi yeri belirlendi

Müge Anlı’nın canlı yayında başlattığı "aşevi" kampanyası sonuçlandı. Türk Kızılayı Aşevi'nin yerinin Şehitkamil Gıda Bankası Sosyal Tesisleri olması düşünülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 16:24
Kaynak: İHA
Aşevi yeri belirlendi

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı İbrahim ÖZER, Türk Kızılayı Gaziantep Şube Başkanı Prof. Dr. Nihat YILDIRIM ve beraberindeki heyet, Gaziantep Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret ettiler. Gerekli antlaşmaları yapmak üzere yapılan görüşmede aşevi yeri olarak Şehitkamil Gıda Bankası Sosyal Tesisleri düşünülüyor.

Aşevi; hem ihtiyacı olanlara, hem de bir afet durumunda halkımıza hizmet verebilmek amacıyla kuruluyor. Bu aşevi, evinden çıkamayan yaşlılarımıza ve ihtiyaç sahibi hastalarımıza da mobil hizmet verecek.

Ulusal bir televizyon kanalında TV programcısı “Müge Anlı” Türk Kızılayı'na 2 aşevi kazandırmak için kampanya başlatmıştı. Vatandaşlar '2868'e bağışta bulundular. Bağışlar sonrası Erzurum ve Gaziantep'te Türk Kızılayı Aşevi yapılmadı hedeflenmişti.

MÜLTECİ KAMPI KIZILAYA TAHSİS EDİLECEK

Türk Kızılayı heyeti ile Gaziantep Valisi Davut Gül arasında yapılan görüşmede Ağustos ayının sonunda boşaltılacak olan Suriyeli Mülteci Kampı da gündeme geldi. Kampın Lojistik Merkez olarak kullanılması amacıyla Türk Kızılayı Gaziantep Şubesi’e tahsis edileceği sözü verildi. Yıllarca Suriyeli mültecileri ağırlayan kampın Kızılaya verilmesi ile önemli bir adım atılacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.