Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslan’dan Çete'ye yapılan saldırıya kınama

Cumhuriyet Kadınları Derneği Gaziantep Şube Başkanı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 2'nci Başkanı Sevilay Kale Çete’nin kaçırılıp, darp edilmesi ile ilgili olarak Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 05:06
Kaynak: İHA
Aslan’dan Çete'ye yapılan saldırıya kınama

Aslan, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Gaziantep’te, Cumhuriyetçi Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapan, görev alan özellikle kadınlar için gönülden emek veren Sevilay Kale Çete, kendi ofisinden darp edilerek kaçırılıp ve ağır şekilde şiddete maruz kaldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu insanlık dışı davranışın nedeni ise karısına ve çocuklarına şiddet uygulayan, hasta ruhlu bir saldırganın mahkeme kararı ile ailesinden uzaklaştırılmasına aracı olması.

Şiddet bir insan hakkı ihlali olması ile birlikte; bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen bir hastalıklı ruh halidir. Toplumun geleceğini oluşturan kadınlar ne yazıktır ki, türlü olumsuzluklarla çok daha fazla karşı karşıya gelmektedir. Sevilay Kale Çete ‘ye yapılan bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Giderek yükselen kadına yapılan şiddete karşı toplumun tüm kesimlerini daha hassas olmaya ve mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.