Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk portreleri sergisine büyük ilgi

Eskişehirli ressam Cenk Sezer’in 25 Ekim’de SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı “Atatürk Portreleri” sergisi büyük ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2019 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 07:05
Kaynak: İHA
Atatürk portreleri sergisine büyük ilgi

Sezer’in Atatürk’e duyduğu büyük saygı ve sevginin, Büyük Önder’in resimlerini yapması için kendisine ilham kaynağı olduğunu söylediği serginin, çevre illerden de ziyaretçileri oluyor. Atatürk’ü çok sevdiğini kaydeden Sezer’in, “Sıradan insan portrelerini değil, 80 milyon insanın üzerinde yaşadığı vatanı kurtaran ‘Büyük Önderin’ portresini tuvale aktarmak çok büyük bir sorumluluktu” dediği eserlerin ziyaretçileri arasında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan da yer aldı. “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve resim, portre yapabildiğime göre Atatürk portreleri çalışmasını yapmam kaçınılmazdı” diyen Sezer’in sergisinde değişik ölçülerde 20 eser bulunuyor. Sergideki bazı portreler tamamen klasik üslupla, bazıları ise dışa vurumcu, izler ve lekelerle klasisizmden biraz uzaklaşarak modern bir portre anlayışı ile resmedilmiş. Sanatçı, Büyük Önder’in karakteristik özelliklerini ve özellikle etkileyici bakışını çarpıcı bir şekilde yansıtmaya özen göstermiş.

Sezer’in, 20 eserinin yer aldığı “Atatürk” temalı sergisi Sanko Sanat Galerisi’nde, 15 Kasım’a kadar her gün 10.00 - 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.