Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATT ve Paramedikler günü kutluyoruz

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak “11 Şubat ATT ve Paramedikler Günü” nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2017 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 02:29
Kaynak: İHA
ATT ve Paramedikler günü kutluyoruz

Kazak yaptığı yazılı açıklamada, Acil sağlık hizmetlerinin sunumunda büyük bir özveri ile hizmet üreten Paramedik arkadaşlarımızın 11 Şubat ATT ve Paramedikler Gününü kutlarız. Yaptıkları müdahalelerle insanların hayata tutunmasını sağlayan ATT ve Paramedik arkadaşlarımızın büyük bir özveri ve fedakârlıkla görevlerini yaptıklarına şahit oluyoruz. Bir yılda 5 milyonun üstünde acil vakaya giderek hizmet sunan bunun yanı sıra 120 milyon asılsız ihbarla da uğraşmak durumunda kalan 112 çalışanlarımız yoğun bir tempoyla çalışma hayatlarını devam ettirmektedirler. Ambulans başına 18 Bin 584 kişinin düştüğü, 2323 tane 112 istasyonunun olduğu ülkemizde ATT ve Paramediklerimizin ne yazık ki, sorunlarına ısrarla sırt çevrilmektedir’’ ifadelerini kullandı.

“112 ÇALIŞANLARI ŞİDDETE MARUZ KALIYOR’’

Sağlık sektöründeki sorunlara vurgu yapan Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, “Ambulans kurşunlanması ve 112 çalışanlarının sık sık şiddet olaylarına maruz kalmasına rağmen hala ve ısrarla adli olaylarda polis ve ambulansın eş zamanlı olarak olay yerinde yer almasına yönelik bir düzenleme yapılmamıştır. Hayat kurtaran ATT ve Paramedikler, ambulans kazaları nedeniyle, her vakaya gittiklerinde hayatlarından endişe eder bir hale gelmişlerdir. Son somut örnekte şehrimizde geçen ay yaşanmış ve vakaya müdahale ettiği esnada başka bir aracın çarpması sunucu ATT İlknur Bedir Tiryaki kardeşimiz hayatının baharında aramızda ayrılmıştır. Bu sebeple, acil olarak nitelendirilen tüm kamu hizmetlerinin sunan kamu çalışanları (itfaiye, polis v.b) görev esnasında hayatını kaybetmesi nedeniyle görev şehidi sayılırken 112 acil çalışanları ise bu değerlendirmenin dışında tutulmaktadır. Aileler mağdur edilmektedir. Yemek yardımının nakdi ödenmesi bile ne yazık ki ATT ve paramedikler için adeta bir eziyete dönüştürülmüştür. Türk Sağlık-Sen olarak tüm sorunların çözüme kavuştuğu, güvenli ve huzur verici bir çalışma hayatı dileğiyle tüm ATT ve Paramediklerin 11 Şubat ATT ve Paramedikler gününü kutluyor, insanları hayatta tutmak için hizmet verirken şehit olan bütün 112 çalışanlarını rahmetle anıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.