Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Şampiyonları Türkiye’ye döndü

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2021 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:21
Kaynak: İHA
Avrupa Şampiyonları Türkiye’ye döndü

23-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Açık Alan Kadınlar ve Erkekler Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonasında Türkiye’yi kadın ve erkek takımlarıyla temsil eden Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü Hokey Takımları katıldıkları şampiyonadan Avrupa Şampiyonu olarak ayrılarak Türkiye’ye iki şampiyonluk kupası getirdi. Yurda dönen Avrupa Şampiyonları İstanbul Havalimanında vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı.

Avrupa’yı bir kez daha sallayan Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü kadın ve erkek takımları Türkiye’yi temsil ettikleri EuroHockey Club Challenge III, woman Hırvatistan 2021 ve EuroHockey Club Challenge II, Men Slovenya 2021 şampiyonalarında kupaları kazanan taraf oldular. Her iki şampiyonayı da Türkiye’nin kazanması yurtta büyük bir sevinçle karşılandı. Slovenya ve Hırcatistan’da bulunan Türk ekipleri kupa törenlerinin ardından yurda döndü. İstanbul aktarmalı uçakla Gaziantep’e gelen Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek takımları seyahat ettikleri uçakta da vatandaşların sevgi seliyle karşılaştılar.

Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Kaplan Türk milletine verdikleri sözü bir kez daha tuttuklarını ve Avrupa’nın bağrından bir kez daha iki şampiyonluk kupasını alarak Türkiye’ye kazandırdıklarını ifade ederek “Sporcularımla gurur duyuyorum. Biz Hırvatistan ve Slovenya’ya giderken milletimize bir kez daha söz vermiştik. Bir kez daha her iki şampiyonluk kupasını getireceğiz diye. Allaha çok şükür ki sözümüzü tutmayı başardık. İki takımımız birden tekrar Avrupa Şampiyonu oldu. Sporcularımın gözlerinden öpüyorum. Teknik heyetimizi kutluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü’nün final maçlarını da kazanarak iki ayrı takımıyla Avrupa Şampiyonu olmasının yankısının bütün Avrupa’da olduğu gibi bütün dünyada yankılandığını da ifade eden Başkan Kaplan “Dünyanın bir çok ülkesinden hokey severlerin kutlama mesajlarını alıyoruz. Elbette iki takımın birden Avrupa Şampiyonu olması hokey tarihinde bir ilk. Bu ilkleri yıllardır biz milletimize yaşatıyoruz. Türkiye’nin de bir çok kentinden spor severlerimiz arıyor, mesajlar gönderiyor veya sosyal medya üzerinden kutlama mesajları yayımlıyor. Avrupa şampiyonası süresince takımlarımıza destek mesajları göndererek sporcularımızın moral motivasyonunu üst seviye olmasına katkı sağlayan kamu kurumlarına milletvekillerine basın camiasına tebrik ve destek mesajları paylaşan herkese kulübümüz adına hepsine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.