Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ayakkabı sektörüne büyük moral oldu"

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2018 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:10
Kaynak: İHA
“Ayakkabı sektörüne büyük moral oldu"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 12-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen 28. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı'nın (GAPSHOES), ayakkabı sektörüne ve ülke ekonomimiz için büyük moral olduğunu belirterek fuarı 35 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. 

Adnan Ünverdi, GSO, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen 28. GAPSHOES Fuarı'nın ardından bir değerlendirmede bulundu.

Fuara katılımın ve ziyaretçi sayısının memnun edici olduğunu dile getiren Ünverdi, "Gerek açılış günü ziyaretçiler, iş alım heyetleri ve yabancı ülkelerden gelenler gerekse firmalarımız fuardan memnun olduklarını belirttiler. 4 gün boyunca yurt dışı ve yurt içinden binlerce ziyaretçi fuarımızı gezdi ve katılımcılarla görüştüler. Firmalarımız 2019 yılının moda ve tasarımlarını alım heyetlerinin beğenisine sundular. Tüm katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz "dedi.

Üretim gücü, ihracatı ve güçlü sanayisi ile Türkiye'nin lokomotif kenti Gaziantep'in her koşulda ülkemiz için katma değer oluşturmaya devam ettiğini ifade eden Ünverdi, "Çok geniş ürün çeşitliliği olan kentimizde ayakkabı sektörü de üretim gücümüzde en önemli sektör arasında yer alıyor. GAPSHOES Fuarımızın 28'incisini düzenlemenin gururunu yaşadık. Yapacağımız AR-GE, inovasyon ve markalaşma çalışmalarıyla ayakkabı sektörümüzü inşallah daha ileri noktalara taşıyacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

GAPSHOES fuarının Türkiye'de sektörün en büyük fuarlarından birisi haline geldiğine vurgu yapan Ünverdi, "Kentimizde ayakkabı sektörüne yön veren çok şık ve yenilikçi ayakkabı tasarımı yapan firmalarımız var. Bunları fuarda stantları gezerken de yerinde gördük. Önemli olan bu tasarımları dünya markası haline dönüştürmek. Bunu başarmanın yolu da ARGE ve tasarım konusunda yapılacak çalışmalara bağlı. Bu yönde adımlar atmalı çalışmalarımızı buna göre düzenlemeliyiz. Bunu başaracak güç ve azim firmalarımızda mevcut. Küreselleşen dünya ekonomisinde yenilikçi ve katma değeri yüksek ürüne önem veren firmalar rakiplerinin önünde yer alıyor. Bu alanda söz sahibi olmak için sektörlerimizde AR-GE ve tasarım bölümlerinin sayısını artırmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

AKORT FUARCILIK YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜLYA AKKAYA:

Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya da GAPSHOES'un toplam 30 bin metrekare alanda gerçekleştirildiğini belirterek, "Fuarda 250 firma ile 750 marka ürünlerini sergiledi. Yurtiçindeki firmalarımızın yanı sıra yurtdışından Çin, Suriye, Suudi Arabistan, Irak ve İran'dan firmaların ürünlerini sergilediği fuarımıza gösterilen ilgi bizi memnun etti. Fuarımızı yurtiçinden ve yurtdışından yaklaşık 35 bin kişi ziyaret etti" dedi.

GAPSHOES Fuarı'nın kendi alanında Türkiye'de 2'inci Dünya'da ise ilk 5 arasında yer aldığına dikkati çeken Akkaya şöyle konuştu:

"GAPSHOES, hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun ilgi görüyor. Yaklaşık 40 ülkeden ziyaretçiyi ağırlayan GASPHOPES Fuarı'na 70 ilin ayakkabıcılar oda başkanı da katıldı. Oda başkanları fuar boyunca toplantılar gerçekleştirdi. Başta GAPSHOES Fuarı olmak üzere yapmakta olduğumuz diğer fuarlar birçok farklı sektöre, özellikle de kentimizin turizm sektörüne çok ciddi katkılar sağlıyor. Fuar dönemlerinde otellerin dolması, şehrimizdeki hareketliliğin artması bizi ayrıca mutlu etmekte ve fuarların önemini bir kez daha tescil etmektedir. Gaziantep Sanayi Odası işbirliği ve KOSGEB desteğiyle düzenlediğimiz GAPSHOES fuarı sektörün büyümesine ve gelişmesine önemli katkılar sağlıyor. Fuarlarımıza desteğini hiç esirgemeyenlere açılışımızı onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.