Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aybey’den öğrencilere altın öğütler

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 00:44
Kaynak: İHA
Aybey’den öğrencilere altın öğütler

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYON) Güneydoğu Anadolu Şubesi Denetim Kurulu Üyesi Burak Aybey, üniversite öğrencilerine “İşe girmek istiyorsanız, öncelikle başvurduğunuz işletmeyi tanıyın. Bu konuda mutlaka araştırma yapın. İş mülakatına hazırlıklı olun. Dış görünüşünüze de önem verin” uyarılarında bulundu. 

Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen İnsan Kaynakları Süreçleri ve Mülakat Teknikleri konferansında konuşan Aybey, günümüz işletmelerinin artık üretim değil müşteri odaklı bir noktaya doğru ilerlediğini, bu noktada az sayıda, ama nitelikli ve genç personelin işletmelerde istihdam edilmek istendiğini belirten Aybey, makineleşme sürecinin insan kaynağına olan talebi azalttığını ifade ederek, “Mezuniyet derecesi artık tek başına yeterli değil. Mezun olduğunuz alanla ilgili ne yaptığınız önemli. Örneğin; sosyal faaliyetleriniz, kulüp üyelikleriniz ve dernek üyelikleriniz çok önemli” dedi.

İŞ MÜLAKATINA HAZIRLIKLI OLUN

Kurumsal firmaların personel alırken kendini geliştirmiş ve işletmeye bir şeyler katabilen kişileri işe almak istediğini aktaran Aybey, öğrencilere okudukları bölümle ilgili kendilerine bir kariyer hedefi koymaları gerektiğini söyledi. Aybey konuşmasının devamında şöyle dedi: “İş arayan bir kişinin çalışacağı işletmeyi iyi seçmesi gerekir. Öncelikle eğitim faaliyetine önem veren yerlerin tercih edilmesi yerinde olur. Böyle işletmelerde kariyer hedefi daha iyi bir şekilde ilerler. İşletmelerde performans prim sistemi önemli bir yer tutar. Buradaki bir düşüş işten ayrılma gerekçesi olabilir. İşletmeler personel alırken doğru tercih yapmak için çeşitli sınavlar yapmaktadır. Bu sınavlar mesleki bilgi ile ilgili olabileceği gibi davranış testleri de olabilmektedir. Burada amaç işe en uygun kimseyi tespit etmektir.”

Oğuzeli MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Özpolat ve Öğr. Gör. Dr. Filiz Çayırağası’nın organize ettiği konferansın sonunda, Oğuzeli MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Ali Çoban tarafından Burak Aybey’e plaket takdim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.