Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azeri Prof. Dr. Babek Kurbanov 40. Kitabını Yayınladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda 9 yıldan bu yana görev yapan Prof. Dr. Babek Kurbanov 40. Kitabını Yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2017 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:08
Kaynak: İHA
Azeri Prof. Dr. Babek Kurbanov 40. Kitabını Yayınladı

600’den fazla bilimsel makale, 40 kitap ve Tükiye ve Azerbaycan’da 33 kişiye bilimsel alanda danışmanlık yapan Prof. Dr. Babek Kurbanov, son kitabı ``Eserler Mecmuasi``nın eğitim sisteminde çok sesli müziğin, aynı zamanda halk müziğinin eğitiminde ve araştırılmasında katkı sağlayacak bir çalışma olduğunu söyledi.

Dünyaca ünlü Bestekâr Cevdet Hacıyev’in öğrencisi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Babek Kurbanov, kitabının Bakü’de bulunan Sanat Yayınları’ndan çıktığını belirterek, eserinde piyano-keman eşliğinde çalınan eserlerin yanı sıra şan eserleri ve halk türkülerinin de yer aldığı toplam 56 eserden oluştuğunu söyledi.

Kitabın Editörlüğünü Doç. Dr. Afkan Zeki Saleh’in yaptığını, önsözünü ise ‘Bestekarın Piyesler Mecmuası’ adlı yazısıyla GAÜN Öğr. Üyesi Prof. Dr. İlgar İmamverdiyev’in yaptığını belirten Prof. Dr. Babek Kurbanov, kitapta İohannSebastianBach’in hatırasına beş adet polifonik eserin ait ettiğini, yanı sıra Yıldırım Gürses’in “Yıllar Sonra Rastladım Çocukluk Sevgilimi” adlı eserin müziğini de yorumladığını belirterek, kitapta yer alan eserlerin yurt içi ve yurt dışında çok sayıda ünlü sanatçı tarafından çeşitli şehirlerde seslendirildiğini ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.