Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baba ve oğul şekeri Anka'da yendi

Uzun süredir şeker hastalığı ile mücadele eden baba, oğul Özel Gaziantep Anka Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2018 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:01
Kaynak: İHA
Baba ve oğul şekeri Anka'da yendi

Özel Gaziantep Anka Hastanesi, çağın en büyük sağlık sorunu olan, tedavi edilmediği takdirde her geçen gün bir organımıza geri dönüşü olmayacak şekilde zarar veren diyabet hastalığı konusunda hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor.

23 yıldır şeker hastası olan 67 yaşında yaşındaki Ali Rıza Torun ve 8 yıldır şeker hastası olan 42 yaşındaki oğlu Zeki Torun yaşamlarını olumsuz etkileyen bu hastalıktan kurtulmak için arayışa girdi. Özel Gaziantep Anka Hastanesi'nde yapılan başarılı ameliyatla birçok kişinin şeker hastalığından kurtulduğunu öğrenen baba, oğul hemen Özel Gaziantep Anka Hastanesi'ne başvurdu. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Olcay Arıcı ve ekibi tarafından hastanede yapılan tetkikler sonucu baba ve oğulun ameliyat açısından bir engelinin olmadığı belirlendi. Bunun üzerine sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen baba ve oğul birer gün arayla ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatların ardından sağlıklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan baba, oğul Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Olcay Arıcı ve ekibine teşekkür etti.

KENDİMİ YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM

Tip 2 diyabet hastalığı yüzünden her geçen gün hayatının zorlaştığını belirten 67 yaşındaki Ali Rıza Torun," 23 yıldır şeker hastalığı ile mücadele ediyordum. İnsülin iğnesi ve ilaç kullanmama rağmen şeker değerim 650 mg'lara kadar çıkıyordu. Ameliyat öncesi ayak parmaklarımda ağrı ve uyuşma oluyordu. Görme bozuklukları, diyabete bağlı uyku, yorgunluk gibi şikâyetlerim vardı. Ameliyat sonrası şeker değerim 200mg'a düştü. Doktorum kısa süre sonra şeker değerimin normal seviyelere düşeceğini söylüyor. Hastalığa bağlı şikâyetlerim de ortadan kayboldu. Hareketlerimde, uyku düzenimde iyileşme gerçekleşti. Artık yemek yedikten sonra şekerim artmıyor, şeker yükselmesine bağlı uyku hali gerçekleşmiyor. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Artık insülin ve ilaç kullanmıyorum. Ameliyattan önce 76 kiloydum. Ameliyatın ardından kısa süre geçmesine rağmen kilom 72 oldu" diye konuştu.

İLAÇLARI BIRAKTIM, ŞEKERİM NORMAL DEĞERLERE DÜŞTÜ

Ali Rıza Torun'un oğlu, 3 çocuk babası Zeki Torun ise; "8 yıldır şeker hastasıyım. İşlerim dolayısıyla sürekli yurtdışına gitmem gerekiyordu. Bu nedenle benim için zor olan insülin iğnesini kullanmayıp, ilaçlarla tedavi olmaya çalışıyordum. Şeker değerim dikkat etmeme rağmen 350 mg'lara kadar çıkıyordu. Trigliseritim yani kandaki yağ oranım ise 1200 gibi ciddi boyutlara ulaşmıştı. Doktorlar şekerden çok trigliserid oranım için endişeliydi. Çünkü insan vücudundaki normal trigliserid seviyesinin 150 mgr/dl olması gerekiyormuş. Benim trigliserid seviyem damar tıkanıklığına bağlı felç geçirme riskimi artırıyordu. Bunun yanı sıra yorgunluk hissi, tansiyon, kolestrol ve gözlerimle ilgili sıkıntılarım vardı. Babamla bu hastalıktan kurtulmak için iyi bir araştırma yaptık. Bu ameliyatın Özel Gaziantep Anka Hastanesi'nde başarıyla gerçekleştirildiğini öğrendik. Hastaneye başvurduk, hastanede daha önce şeker ameliyatı olan hastalarla da görüştük. Hepsi sonuçtan memnundu. Biz de ameliyat olmaya karar verdik. İyi ki de olmuşuz. Ameliyatın ardından ilaçları bıraktım. Şükürler olsun ki trigliserid seviyem de 250 mgr/dl'ye kadar düştü. Şeker değerim ise 120 mg. Ameliyat öncesi 101 kiloydum, şu an 95 kiloyum. Doktorum 6 kilonun başlangıç olduğunu daha da kilo vereceğimi söylüyor. Ameliyat sonrasında hızlı bir şekilde kilo verdiğiniz için hareket kabiliyetiniz de artıyor. Kendimi tamamen sağlıklı biri gibi hissetmeye başladım. Bu hastalıktan kurtulmama vesile olan doktoruma çok teşekkür ederim" dedi

Operasyonların başarılı geçtiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Olcay Arıcı ise şöyle konuştu: "Tip 2 diyabet hastası olan baba ve oğlu bir gün arayla ameliyat ettik. Ameliyatın ardından şeker değerleri normal seviyelere düştü. Kilo vermeye başladılar. Artık ilaç ya da insülin kullanmalarına gerek yok. Hastalarımız 1 ay kadar sıvı beslenip daha sonra katı gıdalara geçebilecek ve istediklerini yiyebilecekler."

Diyabette erken tanı koymak ve tedaviyi komplikasyonlar gelişmeden erken başlatmanın önemli olduğunu vurgulayan Özel Gaziantep Anka Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Olcay Arıcı;" İlaçla, insülinle ve medikal tedavi ile kontrol altına alınamayan, özellikle Tip 2 şeker hastalarında metabolik cerrahi ameliyatlarıyla hastanın kan şekeri etkin şekilde kontrol altına alınabilmekte. Şeker hastalarının bu ameliyat sayesinde şeker değerleri normal seviyelere düşerken, şekere bağlı rahatsızlıkları da ortadan kalkıyor, kilolarını kontrol altına alabiliyorlar. Ayrıca şeker hastalığına bağlı meydana gelebilecek uç organ hasarları da önlenmiş oluyor. Ameliyatları laparoskopik yani kapalı şekilde yaptığımız için hastalar sosyal yaşamlarına erken dönebiliyor" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.