Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye” vurgusu

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, mecliste “Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye” vurgusu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2021 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:00
Kaynak: İHA
“Bağımsız Enerji Güçlü Türkiye” vurgusu

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan; TBMM Genel Kurulunda 2022 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Teklifinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına yapmış olduğu konuşmada; Aralık Ayı’nın Gaziantep'imiz ve ülkemiz için önemli bir ay olduğunu 25 Aralık’ta Gaziantep'in Fransız işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümünü kutlayacağımızı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Gaziantep’e teşrifleriyle de bugünü onurlandıracağını söyledi.

Erdoğan, “Gaziantep işgal edildiğinde yerle bir edilmişti, 20 bine yakın nüfusunun sadece üçte 2'si kalmıştı geri kalanın tamamı Fransızlar tarafından atılan ağır bombalarla katledilmişti. Bugüne geldiğimizde Gaziantep bu yıl 10 milyar dolar ihracatı yakalayan bir şehir haline geldi ve şimdi şehirde, bitişiğimizde 6'ncı organize sanayiye açacağız. Yine bitişiğimizde Kilis'te 27 milyon metrekarelik bir alana yeni bir organize sanayi kuruluyor. Bu enerji ihtiyacı demek. Enerji üretirsek bunlar olacak; enerji kaynaklarını, yenilenebilir enerjiyi üretemezseniz dışa bağımlı olarak devam edeceğiz.

Bugün ülkemiz, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarında çok büyük mesafeler aldı. Bununla beraber, hepimizin bildiği gibi, Karadeniz'deki 540 milyar metreküp doğal gaz rezervi hem enerji ihtiyacımızı karşılayacak hem dışa bağımlılığımızı azaltacak. Yine bu yıl içerisinde, 2021 yılı içerisinde karada tam 26 tane yeni enerji kaynakları bulundu ve 60 milyon varil enerjiye ulaşılacak.

Gerek elektrik enerjisinde gerek rüzgâr enerjisinde Ege'de çok büyük bir şekilde üretimi devam eden ve sürekli artırılan jeotermal enerjide dünyadaki ülkeler arasına girmiş bulunuyoruz. Oran olarak birçoğunda Avrupa'da 1'inci durumdayız, hatta birçoğunda Avrupa'nın 8 ülkesine eş değer yenilenebilir enerjiye ulaştık. Avrupa Parlamentosunda bu konu gündeme getirildi.  Brüksel'de tam şehrin merkezi, NATO'nun başkenti,  Avrupa Parlamentosunun başkentinde şehrin ortasında nükleer enerji var ama bakıyorsunuz ki Türkiye'de sadece bir yıllık enerjimizin yüzde 5'ini karşılayacak olan Akkuyu Enerji Santrali ve bunun gibi enerjiyi çeşitliliğini sağlamadıktan ve zenginleştiremedikten sonra bağımlılığımız hep artacaktır.

Bu da bir millî güvenlik meselesidir. Biz Türkiye olarak her yıl yüzde 5 büyüyoruz. Türkiye her yıl yüzde 5 büyürken yüzde 5 yeni enerji üretmek zorundadır. Bu zorunluluğu da her türlü kaynaklarla yerine getirecektir ve getirmeye devam edecektir.

AK PARTİ iktidarları olarak kurulduğu günden, iktidara geldiğinden bugüne Türkiye enerjide çağ atlamıştır. Türkiye isteseniz de istemeseniz de her alanda olduğu gibi enerjide de diğer olaylarda da süper güç olma yolunda yürümesine devam ediyor, bunu hiç kimse engelleyemeyecektir. Yapılan bütün çalışmalar ülkemizin kalkınması, insanlarımızın refahına odaklıdır, bununla ilgili de Hükümet olarak gerekenler yapılmıştır” dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.