Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Baharın gelişini müjdeleyen gün"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hıdırellez Kültür Bayramı kutlamaları vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:07
Kaynak: İHA
"Baharın gelişini müjdeleyen gün"

Hıdırellez Kültür Bayramı kutlamaları vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Türk dünyasında Hıdırellez olarak bilinen inanca göre, Hızır ve İlyas Peygamber'in yeryüzünde buluştukları, baharın gelişini müjdeleyen günü kutluyoruz. Tüm halkımızın, baharın gelişini ifade eden Hıdrellez Bahar Bayramını kutluyorum" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu: Kültürü oluşturan örf, adet ve geleneklerin hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu, bu değerlerin birlik ve beraberliğe güç kattığını belirterek, hıdrellezin gelişiyle insanlar arasındaki birlik, beraberlik duygusunun dayanışmaya dönüştüğünü kaydetti.

Tarihi boyunca doğayla uyumlu iç içe bir hayat süren milletimiz bu kültürel zenginliğini özüne uygun olarak koruduğunu ve kuşaktan kuşağa aktardığını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Hıdırellez bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda yeni umutlarla, coşku içerisinde kutlanacaktır. Birlik ve beraberliğe vesile olması dileğimle, tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Bayramını kutluyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.